Abdullah Gül 'Son Mektup” Filmini İzledi

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eşi Hayrünnisa Gül ile birlikte Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100’üncü yıldönümünde vizyona giren ve Çanakkale Deniz Savaşı’nı “Son Mektup” izledi.

Abdullah Gül 'Son Mektup” Filmini İzledi
Gül, partilerin milletvekili adaylarıyla ilgili, "Hepsine hayırlı olur inşallah” dedi.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eşi Hayrünnisa Gül ile birlikte filmin yapımcı ve yönetmeni Özhan Eren’in ev sahipliğinde, Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100’üncü yıldönümünde vizyona giren “Son Mektup” filmini izledi. Film gösterimi öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gül, basın mensuplarının, YSK’ya sunulan partilerin milletvekili adaylarını nasıl değerlendireceğine ilişkin sorusuna, “Onu başkalarına soracaksınız. Hepsine hayırlı olur inşallah” dedi

Gül, izleyeceği film ile ilgili soru üzerine, “Tabi öncelikle bir filmi izleyelim ama başından beri çok merak ediyordum. Ankara’dayken çok beğendiğim ve desteklediğim filmlerin olmasını çok isterim. Çanakkale büyük bir olay, deniz savaşı ayrı kendi savaşı ayrıdır ki bu deniz savaşıyla ilgili bir filmdir. 100’üncü yılını yaşadığımız bir dönemde çok sayıda kitap, film ve sanat- kültür eserlerinin çok canlı bir şekilde olması gerekirdi. Maalesef bunları çok görmüyorum. Balkan Savaşı’nın da 100’üncü yıldönümünde aynı noksanlığı gördük. Dünya Savaşı’nın neticeleri esasen bizi çok ilgilendirdi. Dolayısıyla acımız çok büyüktür. O açıdan daha canlı bir şekilde tarihin yaşanmasını isterdim. Sinema sektöründe tabi eksiklik var. Eksiklik olmasa çok daha ilgi söz konusu olurdu” dedi.

Çanakkale Deniz Zaferi’nin ilk kez bir Türk filminde işlendiği Son Mektup, izleyiciye prodüksiyonu ile görsel bir şölen sunarken, çok duygulu hikayesi ile de gönüllere dokunuyor. Şu ana kadar, yaklaşık 750 bin seyirci tarafından izlenen Son Mektup, kendi kulvarında rekora gidiyor.

Yönetmenliğini Özhan Eren’in yaptığı, Tansel Öngel, Nesrin Cavadzade, Hüseyin Avni Danyal, Bülent Şakrak, Barbara Sotelsek ve dev oyuncu kadrosunun yer aldığı filmde, Çanakkale Savaşı sırasında yazılan ve tam 40 yıl sonra adresine ulaşan bir mektubun hikayesi çok dokunaklı bir dille anlatılıyor.
Kaynak: İHA