Hem Ziyaret Hem Ticaret

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi mikro krediye desteğini sürdürerek mikro kredi üyesi 50 Viranşehirli bayanı, Gaziantep'e geziye götürdü.

Hem Ziyaret Hem Ticaret

Geziye katılan bayanlar Kadınlar Çarşısı'nı gezerek burada yapılan çalışmaları yakından görüp tecrübe edindiler. Yapılan çalışmalara hakkında bilgi alan bayanlar burada edindikleri tecrübeden faydalanmak istediklerini söylediler.

Yapılan ziyaret-iş görüşmesinden sonra Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin kendilerine ikram ettiği öğle yemeğinden sonra bayanlar Gaziantep Hayvanat bahçesini gezdi. Hayatında ilk defa hayvanat bahçesine gelme fırsatı yakalayan bayanların gözlerinden heyecanın eksik olmadığı görüldü.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi mikro kredi uygulaması çerçevesinde Viranşehir'de 500 bayana 600 bin TL finans sağlıyor.

Geçtiğimiz aylarda mikro kredi üyesi bayanlara yönelik Şanlıurfa'da bilgilendirme semineri düzenlenmişti. Bu faaliyetten sonra bu alana yönelik başvuruların ve ilginin çoğaldığı gözlemlendi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi mikro kredi üyesi bayanlara İlerleyen tarihlerde Konya ve İstanbul gezileri de düzenleyeceği öğrenildi.
Kaynak: İHA