'Dört Mevsim Yaşayan Güney Marmara'

Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA), Güney Marmara Bölgesi'nin tanıtılması amacıyla "Dört Mevsim YaşŸayan Güney Marmara" başŸlıklı fotoğŸraf yarışŸması düzenledi.

GMKA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, "Dört Mevsim YaşŸayan Güney Marmara" adıyla ulusal çapta düzenlenen fotoğŸraf yarışŸması, amatör ve profesyonel tüm fotoğŸrafçılara açık olacak.
Son başŸvuru tarihi 31 Temmuz 2015 olan yarışŸmayla, Balıkesir ve LJanakkale'den oluşŸan Güney Marmara Bölgesi'nin mevsimsel güzellikleri, coğŸrafi, kültürel ve ekonomik değŸerleri, kentsel özellikleri, tarihi ve turistik merkezleri ve tabiat varlıklarının ulusal düzeyde farkındalığŸının oluşŸturulması ve tanıtılması amaçlanıyor.
YarışŸmada dereceye giren ve seçilen 50 fotoğŸraftan oluşŸan bir sergi Balıkesir ve LJanakkale'de fotoğŸraf severlerin beğŸenisine sunulacak.
Juri üyesi ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı DışŸ İlişŸkiler ve Tanıtım Birim BaşŸkanı Abdullah Güç, yarışŸmanın bölgenin tanıtılması ve güzelliklerinin kayıt altına alınması olduğŸunu belirterek, "Güney Marmara'nın güzelliklerini ve burada gerçekleşŸtirilen çeşŸitli aktiviteleri anlatan fotoğŸrafların katılmasını beklediğŸimiz yarışŸmayla temel hedefimiz, Balıkesir ve LJanakkale'nin dört mevsim yaşŸayan, zengin bir tarihe sahip, köklü kültürel değŸerleri bulunan, canlı bir ekonomisi olan, çeşŸitli turizm merkezlerine ev sahipliğŸi yapan, eşŸsiz ve güzel bir doğŸası bulunan insanlarıyla ve tüm özellikleriyle canlı bir bölge imajını güçlendirmek ve kayıt altına almak" ifadesini kullandı.


 
Kaynak: AA