Atay, 100. Buluşmasını Bayanlarla Yaptı

AK Parti Aydın milletvekili aday adayı Mehmet Sadık Atay, aday adaylığını açıkladıktan sonra 100 ziyaret gerçekleştirdi.

Atay, 100. Buluşmasını Bayanlarla Yaptı
Tüm ziyaretlerinde uyum ve birliktelik mesajı veren Atay, Aydın için gece gündüz çalışacağının sözünü de verdi.
AK Parti Aydın İl Başkanlığı görevini 6 buçuk yıl yaptıktan sonra bayrağı Ömer Özmen’e devreden ve 18 Şubat 2015'de aday adaylığını açıklayan Mehmet Sadık Atay, listelerin açıklanmasına sayılı günler kala ziyaretlerine devam ediyor. Teşkilat, oda, stk ve basına yönelik ziyaretler gerçekleştiren Atay, 100. ziyaretini Aydın İş Kadınları Derneği'ne (İŞKAD) yaptı.

İş Kadınları Derneği Başkanı Belgin Çekmen ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya gelen Atay, kadınların yaşamın her alanında büyük bir önemi olduğunu belirtirken, Çekmen ise Atay'ı dernek yapısı ve çalışmaları hakkında bilgilendirdi.

Derneğin üye sayısının 50 olduğunu ifade eden Çekmen, "Derneğimiz yönetim kurulu 16 farklı bayandan oluşuyor. Amacımız girişimci olmak isteyen kadınlarımıza iyi bir rol model olabilmek. Bunun içinde güçlü ticaretleri olan kadınlar olmamız gerekiyor. Güçlü olabilmek için de birlik beraberlik çok önemli. Erkeklerle rekabet ettiğimiz ortamda maalesef toplumsal artılarımız az eksilerimiz daha fazla. Bu eksileri artıya döndürmeye çalışıyoruz. Daha çok bize kayıtlı olan üyelerin ticari ve sosyal gelişimini sağlıyoruz" dedi.

"BİRLİKTELİK HAYATIN HER ALANINDA OLMALI"
Çekmen ve yönetim kurulunu tebrik ederek konuşmasına başlayan Atay, "İnşallah hedefinize güçlü bir şekilde giderseniz. Bu birlikteliğin mutlaka bir ortak hedefi var. Bizim Aydın'da en zorlandığımız mesele bir araya gelmek. Hayatın hiç bir yerinde bir araya gelemiyoruz ve maalesef kayıplarımız oluyor. Bu kayıpların daha fazla yaşanmaması ve Aydınımız için kazanımlar elde etmek için bir projemiz var. Bu projemizde herkese görev düşüyor. Projemizde hedefimiz Aydın Valisi başkanlığında 7 milletvekili, büyükşehir ve ilçe belediye başkanları, oda başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve mecliste gurubu bulunan parti başkanları bir araya gelmesi. Eğer bunu başarabilirsek Aydınımız için çok iyi bir adım atmış olacağız" dedi
"KADINLAR BAŞIMIZIN TACIDIR"
AK Parti olarak kadınlara verdikleri değer ve öneme dikkat çeken Atay, "6 yıldan uzun bir dönem il başkanlığı yaptım. Bu dönemde ve bundan sonraki dönemlerde kadınlara vereceğimiz değer herkes tarafından biliniyor. Mesela il yönetim kurulumuzun yüzde 30'unu kadınlar oluşturuyor. Tarihimize baktığımızda da, Türk kadınının çok önemli ve saygın bir yeri olduğunu görürüz. Erkeklerle eşit haklara sahip olan kadınlar, devlet yönetiminde de söz hakkına sahiptir. Gerek iş hayatında, gerek sosyal hayatta ve gerekse bürokrasi alanında yerini alan kadınlarımız öğretmen, hakim, doktor, mühendis, ressam, yazar, asker, polis, siyasetçi, vali, bakan, başbakan olarak, erkeklerle eşit şartlarda. Türkiye nüfusuna baktığımız zaman nüfusun yarısından fazlasını yine kadınlar oluşturuyor. Kadınlar hayatın her alanında aktif olmalılar" diyerek sözlerini tamamladı.

Ziyaretin sonunda Çekmen, kendilerini önemsedikleri için Atay'a teşekkür ederek, "Bizi özellikle derneğimizi sakın unutmayın. Çünkü biz 7 Haziran'dan sonra 7 milletvekilimizin kapısını çok çalacağız. Şehrimizin ekonomisinin gelişimi için ciddi taleplerimiz ve projelerimiz olacak" dedi.

Kaynak: İHA