Skandal talimat Kılıçdaroğlu'ndan

Beyaz Tv'de ekrana gelen "Dinamit" programında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'yla ilgili çarpıcı bir iddiaya ortaya atıldı.

Skandal talimat Kılıçdaroğlu'ndan
Skandal talimat Kılıçdaroğlu'ndan
Beyaz Tv'de ekrana gelen ve Latif Şimşek'in moderatörlüğünü yaptığı 'Dinamit' programında bu hafta Berkin Elvan davasına bakan Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın DHKP-C'li teröristlerle şehit edilmesi masaya yatırıldı.

TALİMAT KILIÇDAROĞLU'NDAN

Latif Şimşek, CHP kulislerinde dolaşana ve Beyaz Haber'in ulaştığı müthiş bir iddiayı gündeme getirdi. Şimşek, CHP kulislerine dayandırdığı iddiasında, Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit olduğu Çağlayan adliyesindeki baskında Sezgin Tanrıkulu'nun CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla 'arabulucuk' görevini kabul etmediğini öne sürdü.

ÖNCE 'EVET' DEDİ, SONRA TELEFONLARINA ÇIKMADI
İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu Sezgin Tanrıkulu'nu teröristlerle arabulucuk yapması için telefonla aradığını ifade ederken ' Teröristlerin görüşmek istediği Avukat Sezgin Tanrıkulu kendisine ilk ulaşıldığında adliyeye geleceğini belirtmesine rağmen adliyeye gelmediği gibi kendisine ulaşılmak istendiğinde telefonlara da çıkmamıştır.'açıklamasını yaptı.

TANRIKULU'NDAN SKANDAL ÖZÜR

CHP'li Sezgin Tanrıkulu ise Başsavcı Salioğlu'nun açıklamasına ise ' Çağlayan olayından haberim olduğu an 'benim için en önemli şey insan hayatıdır' diyerek elimden geleni yapacağımı belirttim. Ancak Başsavcının sözlerinin aksine ben sadece 'bir avukat' değilim ve siyasi bir kimliğe sahibim. CHP Genel Başkan Yardımcısı kimliğim dolayısıyla benden bir talep varsa bu konuda muhatabım hükümettir. Bugüne dek siyaset öncesi ve siyasette yaşadığım tecrübeler, bu saldırının nereye vardırılacağını öngörmeme yeterliydi, yeterlidir. Nitekim eski Adalet Bakanı ismimin neden geçtiğini sorgularken, Başsavcı 'neden gelmedi' diyerek provokasyon öngörümüzü doğrulamıştır. Açıklamadaki, hem milletvekili kimliğimizi reddeden, hem de hedef gösteren üslup öngördüğümüz tuzağın gerçekliğini ortaya koymaktadır. Olaya müdahil olmamdan siyasi rant devşirmeyi planlayanlar bu tutmayınca iki taraflı saldırıya başlamışlardır.' sözleriyle yanıt vermişti.

BEYAZ GAZETE