Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Bursa'da

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından eski "Demirtaş çöplüğü"nün bulunduğu alanda inşa edilecek "Akışkan Yataklı Çamur Yakma ve Enerji Elde Etme Tesisi"nin temelini attı.

Müezzinoğlu, merkez Osmangazi ilçesi Küçükbalıklı Mahallesi 'ndeki tesis alanında düzenlenen temel atma töreninde yaptığı konuşmada, sağlıklı birey, aile ve toplum kavramlarının realize edilebilmesi için çevre ve doğanın sağlığının korunması gerektiğini söyledi.

Dünyanın ve Türkiye 'nin hızla kentleştiğini anlatan Müezzinoğlu, Bursa gibi tekstil, otomotiv sanayilerle tarımın iç içe olduğu ve her geçen gün geliştiği bir bölgede, çevre ve doğanın korunabilmesinin hayati derecede önemli hale geldiğini, bunun için vizyoner projelere ihtiyaç bulunduğunu vurguladı.

Müezzinoğlu, atıkların çamurunu yakarak bir taraftan enerji elde edileceğini, diğer yandan da çevrenin korunacağını vurgulayarak, "Yaklaşık 68 milyon liraya mal olan bu proje ve altyapı anlamında da Büyükşehir Belediye Başkanımızın 400 milyon lira gibi bir yatırımı bu alana ayırması bakımından, Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanı olarak özellikle Büyükşehir Belediye Başkanıma teşekkür ederim" dedi.

Türkiye 'ye ve hatta dünyaya örnek projelerin Bursa 'da üretilmesi için her türlü katkıyı sağlayacaklarını vurgulayan Müezzinoğlu, şöyle konuştu:

"Bir taraftan kendi maliyetini de çıkarabilecek ve maliyeti neredeyse hiç olmayan, enerji üreterek de para kazanabileceği dönüşümü sağlarken, diğer taraftan da kaynak üretebilecek farklı bir vizyonu da kazandırmış olması hem sürdürülebilir hem geliştirilebilirlik anlamında önemli bir proje. Projenin güçlü ayağı veya milli ayağı, yerli yatırımın merkeze alınması ve bu anlamda da bütün sistemin yerli yatırımla yapılması, teknolojinin yerli üretimle olması da takdire şayan, tebrik ve alkışı gerektiren bir bakış açısı. Burada önemli bir doğa var. 15-20 yıl önce İstanbul 'da Haliç 'i geçerken, burnumuzu kapatıyorduk. Halbuki Haliç, 'altın boynuz ' denilen dünya çapında bir doğal zenginlik ama o altın boynuzu bir doğal zenginlikten doğal afete dönüştüren bir yönetim duyarsızlığı gösteren bir anlayışla İstanbul, kokan bir şehirdi. Burada da bu arıtma tesisini kurmadığınız, çamuru dönüştürmediğiniz zaman bu kokuya bu bölgeyi mahkum etmek gibi bir durum. Etraf ne kadar yeşil olursa olsun, kokuyla çevrenin dinamiklerini, güzellini bozuyorsunuz."

Bakan Müezzinoğlu, daha sonra butona basarak tesisin temeline ilk harcı koydu.

Törene, Vali Münir Karaloğlu, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile diğer ilgililer katıldı.

Demirtaş Timurtaşpaşa Camisi 'nde öğle namazını kılan Müezzinoğlu, çıkışta caminin bahçesindeki kahvehanede vatandaşlarla sohbet etti. Doktor sorunu olduğunu ileten vatandaşlara Müezzinoğlu, sıkıntının bölgede yapılacak poliklinikle çözüleceğini ifade etti.

Kaynak: AA