Mısır Cumhurbaşkanı Sisi İspanya'da

Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi resmi ziyaret için bulunduğu İspanya'da Başbakan Mariano Rajoy ile bir araya geldi.

Dışişleri, Petrol, Yatırımlar, Ulaştırma, Elektrik ve Yenilenebilir Enerji Bakanları ile başbakanlık konutu Moncloa Sarayı'na gelen Sisi, Başbakan Rajoy ile görüştü.

Yarım saatlik görüşmenin ardından ülkeler arasında terörle mücadele, turizm, altyapı ve diplomatik ilişkilerde işbirliğini içeren anlaşmalar törenle imzalandı.

Sisi, imza töreninden sonra beraberindeki heyet ile Kral 6. Felipe'nin onuruna verdiği öğle yemeğine katılmak üzere Kraliyet Sarayı'na geçti.

- 11 yıl sonra cumhurbaşkanı düzeyinde ilk ziyaret

Bu arada 11 yıl sonra ilk kez Mısır'dan İspanya'ya cumhurbaşkanı düzeyinde bir ziyaret gerçekleştirilirken, İspanyol hükümetinin ziyaretle ilgili yaptığı yazılı açıklamada, "Bu ziyaret ikili ekonomik ve siyasi ilişkileri derinleştirmeye ve güçlendirmeye olanak sağlayacak" denildi.

Öte yandan Sisi ve beraberindeki heyet, İspanya Ekonomi Bakanı Luis de Guindos ve 15 İspanyol firmasının üst düzey yöneticileriyle bu sabah çalışma kahvaltısında bir araya geldi. Basına sızan bilgilerde, İspanya ve Mısır'ın Kahire-Luksor arasında hızlı tren hattı inşa etmek için ön çalışma başlatılmasının kararlaştırdığı belirtildi.

Kaynak: AA