Gimdes Başkanı Büyüközer'den AB Ve CEN'e Protesto

GİMDES Başkanı Dr. Hüseyin Kâmi Büyüközer, Avrupa Birliği (AB) ve Avrupa Standartlar Komitesi (CEN) gibi gayrimüslim oluşumların islami konularda müslümanlar için standart oluşturma haklarının olmadığını söyledi.

Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Denetleme ve Sertifikalama Araştırmaları Derneği (GİMDES) Başkanı Dr. Hüseyin Kâmi Büyüközer, Avrupa Birliği (AB) ve Avrupa Standartlar Komitesi (CEN) gibi gayrimüslim oluşumların İslami konularda müslümanlar için standart oluşturma haklarının olmadığını söyledi.

AB, 28-30 Nisan tarihlerinde Cordoba’da bir kısım kukla güya müslüman kuruluşu da yanına alarak bütün dünya müslümanları için helal standart yapmaya kalkıştığını söyleyen Büyüközer, “Bu davranışı şiddetle kınıyoruz, bunu asla kabul etmeyeceğiz ve etmememiz de gerekiyor. Bu konuda ki bildirimimizi dünyadaki tüm müslümanlara, AB’nin kirli oyunlarına alet olmamaları ve buna karşı sessiz kalmamalar için ilettik” dedi.

“HELAL İSLAMİ İFADEDİR VE YALNIZCA MÜSLÜMANLARA AİTTİR”

Özellikle ‘Helal standart’ı gibi son derece önemli ve kritik islami konularda gayrimüslimlerin herhangi bir çalışma yapmalarına karşı olduğunu vurgulayan Büyüközer, “Helal, Avrupa Birliğinin standartlarını ve formüllerini oluşturabileceği teknik bir konu değildir. Helal dini bir konudur. Bizler dinimizi, gayrimüslimlerden öğrenmeyiz ve gayrimüslimlerin dinimize müdahale etmesine müsaade etmeyiz. Eğer CEN acilen bir standart hazırlama ihtiyacında ise, kendilerine ‘Koşer Standardı’nı hazırlamalarını tavsiye ediyoruz. Biliyoruz ki onlar 14 milyonluk museviler için bir standart oluşturmaya cesaret edemezler. Hal böyleyken, nasıl olurda 2 milyarlık müslüman ümmeti için bir standart oluşturmaya cüret edebiliyorlar? Bizler Helal standardı oluşturabilecek yeterli müslüman bilim adamına sahibiz” ifadelerini kullandı.

Müslümanlar bu tür çalışmalara karşı duracak farkındalığa sahip olması gerektiğini belirten Büyüközer, “Onların amacı helal sistemini bozma ve helal yaşam tarzını yıkmaktır. Emperyalist, materyalist ve ateist batı dünyasının kendini beğenmişliği 100 yıl önce başladı.

İnananlar üzerindeki eski, etkili zorbalığı devam edememesine rağmen, Helal ürünlerin kontrolünü sağlayarak müslümanları sömürmeye devam etmek istemektedir. Böyle bir standart yapma girişimlerinin altında yatan gerçeğin de müslümanlara hizmet olmadığı aleni şekilde ortadadır. Yüz yıldır ellerinde tuttukları gıda sektörü ve paralelinde insanlığın kontrolü ellerinden çıkmaktadır. Bu kontrolü kaybetmemek için kendi çıkarlarına uygun helal standart oluşturma çabalarına girişmişlerdir” dedi.

GİMDES Başkanı Dr. Hüseyin Kâmi Büyüközer, CEN toplantısına katılacak müslümanlar için “Sizler yalnızca bir kukla gibi önceden aldıkları kararları onaylamak için davet edildiniz. Sizlere, Allah (cc)’un bu dünyada yaptıklarımızdan bizleri hesaba çekeceğini hatırlatmak isterim. Bu nedenle, sorumlulukları yalnızca müslüman ümmetin haklarını korumak olan tüm müslüman Helal Sertifikalama yetkililerinden 28-30 Nisan 2015 Cordoba toplantısından önce geri çekildiklerini bildirmelerini tavsiye ediyorum. Bizler ve tarih bu toplantılara katılanları asla unutmayacaktır” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA