Palabıyık, 'Kula’nın Bir Yılı Heba Oldu'

AK Parti Kula İlçe Başkanı Ahmet Palabıyık ve AK Partili Belediye meclis üyeleri düzenledikleri basın toplantısında MHP'li Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun’un Belediye Başkanlığı dönemindeki ilk yılını değerlendirerek bir yıl içinde hizmet karnesinin kırık olduğunu söylediler.

Palabıyık, 'Kula’nın Bir Yılı Heba Oldu'

Yapılan basın toplantısında konuşan Kula AK Parti ilçe başkanı Ahmet Palabıyık, 30 Mart 2014 seçimlerinden sonra bir yıllık süreçte Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun’un hizmet karnesinin kırık olduğunu belirterek Kula’ya hiç bir hizmetin yapılmadığını ve Kula’nın bir yılının heba edildiğini ileri sürdü

AK Parti İlçe Başkanı Palabıyık, "30 Mart 2014'de yapılan seçimlerin üzerinden bir yıl geçti. 1 Nisan sabahı şunu söylemiştik 'Seçimi AK Parti yani biz kaybettik. Ama inşallah kazanan Kula olur.' Ancak geride bıraktığımız süreç bir yıldır kaybedenin Kula olduğunu maalesef ortaya çıkardı” dedi.

Bir yıllık süreçte Kula belediyesinde personelden başka bir şeyin konuşulmadığını dile getiren Palabıyık, "Ailesinin, çoluğunun çocuğunun rızkını çıkarmak için evinin geçimini sağlamaya çalışan insanlar her gün sabah işe gelirken 'Acaba benim yerim değişir mi?' telaşıyla yaşıyor. Seçim öncesi Hep belediyedeki personel sayısının fazlalığından bahsediyorlardı. Ama bir yılda çok daha fazla insan belediyede işe başladı.

Bizler hiçbir insanın neden belediyede işe alındığını sorgulamıyoruz. Seçim öncesi konuşmaları ve seçim sonrası yaptıkları uygulama ortada. İnşallah Kula Belediyesi daha geniş imkanlara sahip olur ve inşallah daha çok insana istihdam sağlar ama seçim öncesi süreçte belediye personelinin sayısını ağızlarından düşürmeyenlerin şimdiki tavırları tezat değil mi?" şeklinde konuştu.

KULA’DA HER YER TEL TEL DÖKÜLÜYOR
İlçe merkez mahalleleri ve diğer mahallelerde hizmet yapılmadığını da söyleyen Palabıyık, “Bu kadar personelin işe alındığı yerde Kula’da her yer maalesef tel tel dökülüyor. Kula merkezindeki ve mahallelerindeki yollar çok kötü durumda. Hemşehrilerimiz seçim öncesi seçim beyannamelerinde sözleri verilen alt geçit ve üst geçitleri beklerken mevcut yollara bile sahip çıkılmadı. Bir yıl geçmesine rağmen ne yol bakımı, ne dolgu, nede asfalt yapılmadı. Yani yollar unutuldu. Bir yıldır suyu akmayan mahallelerimiz var. Sokakları köpekler bastı, cadde ismi ile uğraşmaktan cadde sorunlarıyla uğraşmaya sıra gelmiyor" dedi.

ORTADA YAPILAN HİÇBİR HİZMET YOK
"Kula Ticaret Meslek Lisesi 1 yıldır Kaba inşaatı halinde bıraktığımız gibi duruyor." diyen Palabıyık, "Koskoca bir yıl bizim yaptığımız. Kent meydanı açılışı ile geçti. Halil Gülcü başkanlığı döneminde yapılan Karataş Su deposunu da açmasaydılar yaptık diyecekleri bir şey kalmayacaktı. Türkiye’nin ilk jeoparkı olan Kula jeoparkına ilgi maalesef yok. Jeopark ziyaretçi merkezi kime zarar verdi de kaldırdınız? Bizim dönemimizde Zafer Kalkınma Ajansına müracaatı yapılan proje kabul edileli neredeyse 1 yıl oldu fakat ortada yapılan hiçbir şey yok." ifadelerini kullandı.

BORCUNU ÖDEYENE İCRA GELİR Mİ?
Palabıyık açıklamasını şöyle tamamladı:
"Bir yıldır belediyenin borçlarını ödüyoruz lafından başka bir şey duymadık. 150 yıllık belediye tarihinde ilk kez bir belediye mülkü icra yolu ile satıldı. Koskoca bir mülk 204 bin TL gibi komik bir rakamla satıldı. İnsanın yüreği acıyor. Buranın satılmasına nasıl göz yumuldu. Hem borç ödüyoruz diyorsunuz hem de daha 20 gün önce özel bir bankadan 1,4 milyon TL borçlanarak Kula’nın merkezindeki belediyeye ait 100. Yıl iş hanını ipotek vererek borçlanıyorsunuz. Bu ne perhiz ne lahana turşusu. İnşallah 100. Yıl iş merkezinin sonu da Sandal mahallemizdeki dükkanlar gibi olmaz. Kula’nın 1 yılı gerçekten heba oldu. Başta söylediğimiz gibi koskoca bir yıl hizmet yapılmadan geçti ve verilen sözler unutuldu. Bir yıl önce Kula’nın turizmini, Kula’nın Jeoparkını, Kulanın Üniversitesin büyütülmesini, Kula’nın Eğitim merkezi yapılmasını konuşurken bir yılın sonunda maalesef bozuk yolları, akmayan suları, satılan dükkanları, insanların kovulduğu meclis toplantılarını ve Kula’nın borçlarını konuşur hale geldik. Biz AK Parti olarak bugüne kadar yapılacak her hizmetin yanında olduğumuzu söyledik ve her zaman destek verdik vermeye de Kula için devam edeceğiz. Geçen her günün Kula’nın aleyhine işlediğinin farkındayız. Bu nedenle Kula belediye başkanını Kula’nın sorunları noktasında daha hassas olmaya davet ediyoruz. Takdiri Kulalı hemşehrilerimize bırakıyoruz." dedi.

Kaynak: İHA