'Mor İnciye' Devlet Desteği

Isparta Orman Müdürlüğü, yılda 240 ton lavanta üretiminin yapıldığı Isparta'nın Keçiborlu ilçesinde, lavanta üretiminin artırılması için belirlenen çiftçileri 128 bin lira destekleyecek.

Isparta Orman Bölge Müdürü Mustafa Değirmenci, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin "gül vadisi" Isparta'nın, lavanta yetiştiriciliği konusunda söz sahibi olma yolunda ilerlediğini söyledi.

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre geçen yıl bin 600 dekar alanda 240 ton lavanta üretimi yapılarak 5 ton lavanta yağı elde edildiğini kaydeden Değirmenci, lavanta üretiminin artırılması için çiftçilere Isparta Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Orman ve Köyişleri Genel Müdürlüğü (ORKÖY) desteği verileceğini bildirdi.
Bu kapsamda Isparta Orman Bölge Müdürlüğü ORKÖY Şube Müdürlüğü tarafından Keçiborlu ilçesindeki Kuyucak ve Çukurören köylerinde hak sahiplerinin belirlemesi için kura çekildiğini anlatan Değirmenci, bu şekilde desteklenecek 8 ailenin belirlendiğini anlattı.
Belirlenen 8 aileye 128 bin lira destek verileceğine dikkati çeken Değirmenci, desteğin bir kısmının kredi, diğer kısmının ise hibe olarak kullandırılacağını sözlerine ekledi.
Kaynak: AA