İzmir'den Suriye'ye Yardım Tırı

Deniz Feneri Derneği Ege Temsilciliği'nin hazırladığı bebek, hasta bezi, peynir, battaniye, tekerlekli sandalye ve giyim eşyalarından oluşan bir tır, Suriye'ye gitmek üzere İzmir'den yola çıktı.

Deniz Feneri Derneği Ege Temsilcisi Harun Ece, AA muhabirine yaptığı açıklamada, derneklerinin yurt içi ve yurt dışında muhtaç olanlara yardım göndermeyi hedeflediğini belirtti.

Genel itibarıyla yurt içi yardımları temsilcilikler ve şubelerin, yurt dışı yardımlarını ise genel merkezin organize ettiğini, zaman zaman bu görevin kendilerine de verildiğini anlatan Ece, yaklaşık 1 ay önce Suriye sınırına bir tır hasta bezi gönderdiklerini ifade etti.

Geçen haftalarda İzmir'deki 2 bin 171 Suriyeli'yi giydirdiklerini, şu anda ise yoğunluklu olarak hasta, bebek bezi ve peynir yüklü tırı Suriye'ye göndereceklerini dile getiren Ece, "38 bin 160 hasta bezi, 51 bin 250 bebek bezi, 5 ton peynir, 3 adet tekerlekli sandalye, battaniye ve giysiden oluşan bir tırı yola çıkarıyoruz. Yarın inşallah Kilis'e ulaşmış olacak. Kilis'ten temsilcimiz devralacak ve oradan yardımlar Suriye'ye gönderilecek" diye konuştu.

Kaynak: AA