'Hollanda ve İspanya'da Avantaj Sağladım'

Dünya Supersport şžampiyonası'nda İspanya ve Hollanda yarışŸlarını kazanarak genel klasmanda liderliğŸe yükselen milli motosikletçi Kenan SofuoğŸlu, avantajını koruyarak şŸampiyonluğŸa ulaşŸmak istiyor.

'Hollanda ve İspanya'da Avantaj Sağladım'
Sakarya'nın Akyazı ilçesindeki kendi adını taşŸıyan pistte Avrupa Superstock 600 şžampiyonası'nda mücadele eden Toprak RazgatlıoğŸlu ile antrenman yapan SofuoğŸlu, AA muhabirine yaptığŸı açıklamada, hazırlıklarını sürdürdüklerini söyledi.

SofuoğŸlu, sezona iyi başŸlangıç yaptıklarını belirterek, "ǖzellikle son iki yarışŸtır Hollanda ve İspanya birincilikleri bizi şŸampiyona liderliğŸine taşŸıdı ve güzel avantaj elde ettik" dedi.

Avrupa Superstock 600 şžampiyonası'nda mücadele eden RazgatlıoğŸlu'nun da lider olduğŸunu anımsatan SofuoğŸlu, şŸunları söyledi:

"Allah nasip ederse birkaç yarışŸ daha böyle devam edersek ikimiz de şŸampiyonluk için büyük avantaja geçmişŸ olacağŸız. Artık şŸampiyonluğŸun planlarını yapmaya başŸlayacağŸız. Umarım istediğŸimiz gibi gider. İtalya önemli yarışŸ. Orada çıkartacağŸımız puanlar, şŸampiyonanın biraz daha rengini belli edecek. Moral ve motivasyon olarak en iyi seviyedeyiz."



-BayrağŸı devredecek

Kenan SofuoğŸlu, şŸampiyonada yarışŸabilmesinde destek veren Gençlik ve Spor BakanlığŸı ile Türkiye Motosiklet Federasyonuna teşŸekkür etti.

Verilen desteğŸe layık olmak için mücadele verdiğŸini anlatan SofuoğŸlu, "şžampiyonayı iyi şŸekilde götürüyoruz. Allah, inşŸallah sezon sonunda Toprak'a Avrupa, bana da dünya şŸampiyonluğŸunu nasip eder" dedi.

Kariyerine yönelik bir yol haritası belirlediğŸini ifade eden SofuoğŸlu, şŸunları kaydetti:

"Allah nasip ederse bu yıl 4'üncü şŸampiyonluğŸu başŸarabilirsem, amacım beşŸinci şŸampiyonluğŸu yaşŸayıp kariyerime son vermek. LJünkü artık Toprak yetişŸti. İstediğŸim şŸekilde anlaşŸmalar yapabilirsem Toprak'ı 2016 yılında Dünya Supersport şžampiyonası'na almak istiyorum. Geldikten sonra ilk yıl çaylak yıl olacak, bizimle çekişŸir, belki geçer ama bir yıl sonunda eminim bizi geçecektir ve dünya şŸampiyonluğŸunu artık o alacaktır. Ondan sonra da inşŸallah onun kariyeri yürüyecek, ben kariyerime son vereceğŸim. LJok şŸükür ki Türkiye'de yeni sporcular çıkıyor. Sadece Toprak değŸil, yeğŸenim Bahattin var, öte yandan yetişŸtirdiğŸim ikizler var, onlar çok hızlı. Elimden geldiğŸi kadar onların kariyerinde katkı sahibi olmaya çalışŸacağŸım."

Toprak'ın şŸu anki başŸarısının kendisini mutlu ettiğŸini dile getiren SofuoğŸlu, bu işŸi bıraktığŸında bayrağŸı devredeceğŸi birinin hazır olduğŸunu sözlerine ekledi.



-"ǜstümde büyük yük var"

Avrupa Superstock 600 şžampiyonası'nda üç yarışŸ üst üste birincilik elde eden Toprak RazgatlıoğŸlu da ağŸabeyi SofuoğŸlu ile güzel bir sezon geçirdiğŸini anlattı.

"İnşŸallah hep böyle devam eder" diyen RazgatlıoğŸlu, şŸöyle konuşŸtu:

"şžampiyonada şŸu an birinciyiz. İnşŸallah İtalya'da da birincilik kürsüsünde oluruz. ǜstümde büyük yük var. Avrupa şžampiyonası'nda birinci olmam lazım. Dünya şžampiyonası'na geçince de kendimi göstermem ve kanıtlamam lazım. Allah izin verirse inşŸallah güzel şŸeyler yapmayı düşŸünüyoruz."



Kaynak: AA