Btso Yönetim Kurulu Başkanı Burkay:

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu BaşŸkanı İbrahim Burkay, "Küresel ekonomideki göstergeler, krizin başŸladığŸı 2008 yılından bile baskın bir durumda. Ancak bizler mücadelemizi sürdüreceğŸiz" dedi.

BTSO'dan yapılan açıklamaya göre, Oda Merkez Binası'nda gerçekleşŸtirilen Nisan ayı olağŸan meclis toplantısında konuşŸan Burkay, yılın ilk çeyreğŸinde Türkiye'nin ihracatında yüzde 12'yi aşŸan bir daralma yaşŸandığŸını, aynı şŸekilde Bursa'nın ihracatında da yüzde 10'luk bir düşŸüşŸ kaydedildiğŸini söyledi.

Burkay, dünyanın zor bir dönemden geçtiğŸini ifade ederek, "BulunduğŸumuz coğŸrafyada bir tarafta İran'ın yürüttüğŸü çalışŸmalar pozitif bir gelişŸme olarak ortaya çıkarken diğŸer tarafta Ukrayna, Rusya ve Yemen'de olumsuz gelişŸmeler yaşŸanıyor. Küresel ekonomideki göstergeler, krizin başŸladığŸı 2008 yılından bile baskın bir durumda. Ancak bizler mücadelemizi sürdüreceğŸiz" dedi.

İhracata dayalı bir kent olan Bursa'da böylesine zor bir dönemde hayata geçirdikleri projelerle Bursa işŸ dünyasının rekabet gücünü artırmaya çalışŸtıklarını vurgulayan Burkay, "Dünya ekonomisinde daralmanın yaşŸandığŸı bir dönemde BTSO'nun 16 makro projesinden biri olan Küresel Fuar Acentesi projesini hayata geçirdik. Firmalarımıza ihracatçı kimliğŸi kazandırmak ve onlara yeni pazarların yolunu açmak amacıyla 2014 yılında 23 fuar organizasyonu gerçekleşŸtirdik. Dünyanın en prestijli fuarlarına 850 üyemizi taşŸıdık. Bu yıl ise ilk 4 ayda 14 fuar organizasyonu düzenledik. Bu fuarlarımıza şŸimdiden 500 üyemiz katıldı. Yıl sonuna kadar 2 bin firmamızı dünyanın en önemli fuarlarıyla buluşŸturmak istiyoruz" açıklamasında bulundu.

Burkay, 28-31 Mayıs tarihleri arasında Türkiye'de ilk olma özelliğŸi taşŸıyan "Ev&Stil Fuarı"nı gerçekleşŸtireceklerini söyledi. Fuarın sadece Bursa'ya değŸil çevre illere de büyük katkı sağŸlayacağŸını dile getiren Burkay, "Ev&Stil Fuarı ile kentimizin ve bölgemizin ticaret hacmini artırmayı amaçlıyoruz. Böylesine zor koşŸullarda klasik çalışŸmalarımızı farklılaşŸtırmamız gerekiyor. Bu nedenle fuar organizasyonlarını çok önemsiyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA