Başbakan Davutoğlu'nun Artvin mitingi konuşması

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Artvin mitinginde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi.

Başbakan Davutoğlu'nun Artvin mitingi konuşması
Başbakan Davutoğlu'nun Artvin mitingi konuşması
Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Artvin mitinginde konuştu.

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun 'AK Parti 330'u aşamaz' sözlerini hatırlatan Başbakan, 'Zenginin malı züğürdün çenesini yorarmış. Biz 330'u aşacağız da sen 100'ü bulabilecek misin bakalım?' diye sordu.

Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları;

'Ülkenin Başbakanı Artvin'in baş hizmetkârı. Artvinliler siz çok şanslısınız. Ben iki gün kaldım, öyle bir enerji depolamışım ki, o günden bugüne bir gün tatil yapmadım. O enerji bana yetti. Onun için şimdiden hazır olun, ne zaman kendimi yorgun hissedersem ilk solup alıp geleceğim yer Artvin olacak inşallah.

Sene 1987. Eşimi Kars'a tayin ettiler, dönüşte Artvin'de kaldık. O zaman ne çileli yolculuklar yaptık. Sarp'ta bir doktor arkadaşımı ziyaret ettiğimde, karşıdakilerle el işaretleriyle haberleşiyorlardı. Artvin çıkmaz sokak olmaktan çıktı, Hopa karşı tarafa bağlandı. Bizim için Artvin'in yaylaları Kafkas dağlarına doğru söylenen bir türküdür. Bugün Kafkaslar'ı öfke bölgesi yapmak isteyenler var. Bırakın bu öfke kültürünü, bırakın bu soykırım iddialarını. Gelin dost olalım, Kafkasları dostluk ve refah bölgesi yapalım. Artvinliler Kafkaslar'a barış çağrısı yapmaya var mısınız? Bizim için Artvin serhat, enerji, tarım şehridir, her şeyden önce bir gönül şehridir.

Kılıçdaroğlu bir söz sarfetti bugünlerde. Dedi ki 'Suriye'den gelenleri en kısa sürede ülkelerine göndereceğiz' Bu bana 1944 yılını hatırlattı. O yıl Kafkaslar'da yüreği Türkiye aşkıyla dolu Azeriler Stalin zulmü altındayken, 148 tanesi Türkiye'ye geldi. O zamanki İnönü zihniyeti bu 146 Azeriyi Ruslara teslim etti ve onlar da köprüde şehit edildiler teslim edildikleri anda. Bu, öyle büyük bir acıdır ki, bu kardeşlerimiz Ruslara teslim edilip öldürülünce bir Azeri şair haykırdı. Bu feryat alnımıza bir kara leke çalmıştı. Kılıçdaroğlu diyor ki Bayırbucak Türkmenlerini zalim Esad'a teslim edeceğiz. O zaman diyor ya, bizi siz öldürün vermeyin Rusa, yakışmaz Türklüğe sığmaz namusa....Bize sığınanları zalimlere vermek bize yakışır mı, mazlumları zalime teslim etmek Türklüğe yakışır mı? Kılıçdaroğlu zihniyetine fırsat verir miyiz Artvinliler?

Nereden gelirse gelsin biz mazlumlara bağrımızı açtık, açmaya devam ediyoruz. İnşallah 7 Haziran'da iki milletvekili gönderiyor musunuz? Siz iki yapın, üçüncü Artvin milletvekili ben olacağım inşallah. Artvin'e çok müjdemiz var. Merak etmeyin AK Parti 330'u aşamaz demiş Kılıçdaroğlu. Denir ya zenginin malı züğürdün çenesini yorarmış, biz 330'u aşacağız da sen 100'ü bulabilecek misin bakalım? Artvin sen 2-0 yap, gerisini diğer vilayetlere bırak. Aramızdaki fark şu, sizin bildiğiniz şey şu, eski CHP'li belediye başkanı size söz vermiş, bir daha hakaret etmeyeceğim diye. Bunların verebileceği tek söz bu, 'hakaret etmeyeceğim'. Biz ise Artvin'in her yerini cennet kılmaya geliyoruz.

Kılıçdaroğlu gibi söz için notere gitmezsiniz, sizin sözünüz yeter bize. Ama kendine güvenemeyen, millete güvenemeyen notere gider. Fötr siyasetinden noter siyasetine. Buna prim verir misiniz, eğer cesaret edip Artvin'e gelirse bir bakın. Artvin'in güzel yaylalarını hepimiz biliriz, bir gösterin yapılan barajları. Dünyanın 6. yüksek barajı. Bakanlar Kurulu'nda konuştuk, iki ilimizde organize sanayi bölgesi yokmuş, düz yer yokmuş. En kısa zamanda bu organize sanayi bölgesi kurulacak. Dünya güzeli Artvin.

Artvin'le Rize arası fizibilite çalışmalarını tamamlıyoruz, bölgesel havaalanını da yapacağız inşallah. Kılıçdaroğlu ve diğer muhalefet duysun. Biz geldiğimizde 22 havaalanı çalışıyordu şimdi 56. Dün bin 338 uçak indi kalktı İstanbul'a. Bu neden biliyor musunuz, çünkü artık Türkiye'nin değil Balkanlar'ın, Ortadoğu'nun en büyük kenti. Bir ipek yolu merkezi. Onlar sadece seyrediyordu. Bütün Türkiye öğrendi. Onlar sadece konuşur, AK Parti yapar.

Doğu Karadeniz Projesi'ni açıkladık. Bütün bu dağlardan 2 bin 350 kilometre yayla yolu yapacağız. Artvin, turizmimizin de merkezi olacak. Türkiye'nin oksijen, hava deposu Artvin'dir. Türkiye'nin en yiğit insanlarının olduğu il Artvin'dir. Hopa Balıkçı Barınağı'nı da Hopalılara armağan olarak yapacağız inşallah. Artvin'i nakış nakış işleyebilmek için elimizden geleni yapacağız. Yusufeli Barajı nedeniyle tek bir kardeşimiz dahi mağdur olmayacak. Mayıs ayında altyapı ihalesine çıkıyoruz. Artvin merkezi konum kazanırken Artvin'in bütün çevre şartlarını koruma altına alacağız. Bizim her bir ilimiz için idealimiz var. Her bir ilçemiz için vizyonumuz var.

İnşallah 7 Haziran Artvin milletvekili gibi gözümüz kulağımız Artvin'de olacak. 2-0 haberi geldiği zaman inşallah bayram yapacağız. Size söz veriyorum, eğer bir gün dahi dinlenme imkanım olursa yaylalarda bir gün sizlerle beraber olacağım inşallah.