Motosiklet Açıklaması

Motor sporlarının ilgi gören etkinliklerinden DoğŸu Avrupa ve Türkiye Motokros şžampiyonası, Bursa'nın Gemlik ilçesinde gerçekleşŸtirilen yarışŸların ardından sona erdi.

Türkiye Motosiklet Federasyonundan (TMF) yapılan yazılı açıklamaya göre, şžahintepe'deki Motokros Parkuru'nda gerçekleşŸtirilen yarışŸlara, Bulgaristan, Romanya, Sırbistan, Makedonya, Moldova, Yunanistan, Arnavutluk ve KaradağŸ gibi ülkelerden gelen 26'sı yabancı olmak üzere, 113 motokrosçu katıldı.

İki gün süren turnuvada, Bulgaristan birinci sırada yer alırken, Romanya üçüncü sırada kaldı. Türkiye ise takım halinde ikinci oldu.
UludağŸ, İznik Gölü ve Gemlik Körfezi'ne hakim şžahintepe'de yapılan yarışŸlarda, MX1 sınıfında Todor Totev (Bulgaristan) birinci, Denislav Angelov (Bulgaristan) ikinci ve Kaloyan İliev (Romanya) üçüncü oldu.
MX2 sınıfında Valentin Roglev (Bulgaristan) birinci, Kristian Angelov (Bulgaristan) ikinci ve Hakan Halmi (Bulgaristan) üçüncü olurken, MX2 Juniorda ise Valentin Roglev (Bulgaristan) ilk sırada yer aldı. Bu sınıfta Hakan Halmi (Bulgaristan) ikinci ve Toni Tsvetkov'da (Bulgaristan) üçüncü sırada kendine yer buldu.
MX sınıfında Bulgar sporcu Julian Raychev (Bulgaristan) birinci olurken, şžakir şženkalaycı ikinci ve Murat BaşŸterzi'de üçüncü oldu. 40 yaşŸ üstü sporcuların mücadele ettiğŸi Veteran sınıfında Bulgar yarışŸçılar ilk üç sırayı paylaşŸtı. Bu sınıfta Veselin Malinov, Vasil Stoyanov ve Atanas Petrov kupaların sahibi oldular. 85 cc sınıfında Bulgar sporcular Julian Georgiev ve Alex Dimitrov'u yarışŸçımız Can ǖncü takip etti. 65 cc sınıfında ise ǖncü kardeşŸler ilk iki sırayı paylaşŸtı. Deniz ǖncü birinci olurken, Can ǖncü bu sınıfta ikinci sıranın sahibi oldu. Dimitar Grazdanov'da (Bulgaristan) üçüncülük kupasını elde etti.
ATV sınıfında ilk iki sırayı Türk yarışŸçılar aldı. Mehmet Saygın birinci olurken, Saygın'ı Volkan ǖzgür ve Martin Milev (Bulgaristan) takip etti.
Ayrıca yarışŸları, Bursa Milletvekili İsmet Su, Gemlik Kaymakamı Cahit IşŸık, Gemlik Belediye BaşŸkanı Refik Yılmaz ve TMF BaşŸkanı Bekir Yunus Uçar'da takip etti.
 
Kaynak: AA