İrak'taki Olaylar

Irak'ta Musul ve çevresindeki bölgelerden kaçarak başkent Bağdat'a göç eden Hristiyanlar için konteyner kent kurulduğu bildirildi.

Zeyyune bölgesindeki kampın açılışında gazetecilere açıklamada bulunan Bağdat Valisi Ali et-Temimi, DAEŞ'in Enbar vilayetinde gerçekleştirdiği baskınlar nedeniyle, 3 gün içinde Bağdat'a göç eden Hristiyanların sayısının 35 bine ulaştığını belirterek, bu kişilerin barındırılması için 148 konteyner evden oluşan bir kamp kurduklarını söyledi.

Göçmen konusuyla ilgili olarak ortak bir operasyon birimi oluşturulduğunu belirten Temimi, Ebu Gureyb ilçesinde 500, Bezibiz ve El-Yusufiyye bölgelerinde 100'er çadır kurulduğunu kaydetti.

Bağdat'a giriş için getirilen kefil bulma sorununun ortadan kaldırıldığına işaret eden Temimi, Musul'un kurtarılması operasyonuna başlamadan önce başka kamplar kurmak için maddi desteğe ihtiyaçları olduğunu ifade etti.

Temimi ayrıca, DAEŞ'in Enbar'a düzenlediği saldırıların ardından Bağdat'a yaklaştığı yönündeki haberleri yalanladı.
Geçen hafta DAEŞ'in Ramadi'nin kuzeyindeki bölgelerde ilerleme kaydetmesinin ardından Enbar'daki binlerce aile başkente göç etmiş ancak Irak makamlarının "başkent sakinlerinden kefil bulunması" şartı getirmesi nedeniyle göçmenlerin çoğu şehre girememişti.
BM, geçen hafta şiddet olayları nedeniyle Enbar vilayetinden 90 binden fazla kişinin göç etmek zorunda kaldığını açıklamıştı.
Kaynak: AA