2. Kademe Bisikletli Oryantiring Yarışları

Türkiye Oryantiring Federasyonu tarafından Antalya'nın Manavgat ilçesinde düzenlenen, 2. Kademe Bisikletli Oryantiring Yarışları sona erdi.

Toplam 7 kategoride yapılan yarışlarda birinci gün, ikinci gün ve iki gün toplamında dereceye giren yarışmacılara madalya ve ödülleri verildi.

Ödül töreninde konuşan Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Tekin Çolakoğlu, oryantiring sporunun 7'den 77'ye herkesin yapabileceği spor dalı olduğunu söyledi.

Oryantiring sporunun Türkiye'de son 15 yıl içinde en üst noktaya ulaştığının belirten Çolakoğlu, şöyle konuştu:
"Ülkemizde günden güne oryantiring sporu gelişiyor. En bilineni koşarak yön bulmadır. Özellikle son yıllarda, koşarak oryantiringin yanı sıra kayaklı, atlı, engelli ve bisikletli oryantiring yaygınlaştı. Bunlarla ilgilide yarışmalar düzenliyoruz. Düzenleyeceğimiz yarışmalarla daha da yaygınlaşacak."
Çolakoğlu, bu tür yarışmalarda yerel yönetim desteğinin de çok önemli olduğunun altını çizerek, Manavgat Belediyesi, Titreyengöl- Sorgun Turizm Yatırımcılar Birliği ve otel yöneticilerine katkılarından dolayı teşekkür etti.
- Dereceye girenler
Yarışmanın birinci gün yarışlarında, E-16 kategorisinde Burak Melih, E-20'de Metin İbrahim Kavuncu, E-21'de Hilmi İlker, K-16'da Elif Durkadın Kocabey ve K-21'de MichaelaTegelkamp birinci oldu. Yeni başlayan erkek kategorisinde Murat Bitkin, yeni başlayan kadın kategorisinde ise İlknur Torgut birinci gelen isimler oldu.
Yarışmanın ikinci gün yarışlarında, E-16 kategorisinde Ahmet Remzi Doğan, E-20'de Ercan Arslan, E-21'de Erkan Sezgin, K-16'da Cansu Duran, K-21'de Banu Aysolmaz, yeni başlayan erkekte Yılmaz Acar ve yeni başlayan kadında Meral Tolunay birinciliği aldı.
Yarışmanın iki günlük toplamında dereceye giren sporcular ise E-20'de Ercan Arslan, E-21'de Erkan Sezgin ve K-21'de Banu Aysolmaz oldu.

Kaynak: AA