Yarım Asırdır Demir Dövüyor

KöyceğŸiz ilçesinde yaşŸayan 65 yaşŸındaki Ali Girgin, yarım asırdır demircilik yapıyor.

Gülpınar Mahallesi'ndeki işŸ yerinde bölgede kullanımı yaygın olan tarım aletleri üreten Girgin, özellikle balta, keser, orak, tahra yaparak mesleğŸini sürdürüyor.
Girgin, AA muhabirine yaptığŸı açıklamada, mesleğŸe 15 yaşŸında başŸladığŸını söyledi.

İlkokulu bitirdikten sonra babasının yanında demirciliğŸe başŸladığŸını belirten Girgin, "Askere gidip geldikten sonra yine bu işŸi yapmaya devam ettim. 50 yıldır da sürdürüyorum. Balta, keser, saban, tahra gibi her türlü tarım aletini üretiyorum" dedi.

ǜrettiğŸi aletlerin dayanıklılığŸına dikkati çeken Girgin, "ǜrettiğŸim aletler fabrikalarda da üretiliyor ama ben isteğŸe göre yapıyorum. Fabrika ürünü bir yıl dayanır, benim yaptığŸım 10 yıl kullanılır. Tahrayı 30, baltayı 40, orağŸı 20 liradan satıyorum" diye konuşŸtu.
- LJocuklarını demircilikle okuttu
Girgin, çırak bulamadığŸını, mesleğŸini de birkaç yıl sonra bırakmayı düşŸündüğŸünü anlatarak, üniversite mezunu 3 çocuğŸunu demircilikten kazandığŸı parayla okuttuğŸunu kaydetti.

İlçede yaşŸayan 68 yaşŸındaki Ahmet Yücel ise Girgin'den sonra bu işŸi yapacak kimse bulunmadığŸını vurgulayarak, "ǖzel tarım aletlerini yapan bölgenin tek ustası. Bu meslekle uğŸraşŸan KöyceğŸiz'de başŸka kimse yok" dedi.

 
Kaynak: AA