Artvin'de 'Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele' Eğitimi Verildi

Artvin Halk Sağlığı İl Müdürlüğü tarafından Aile Sağlığında çalışan personele "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele" konulu kurum içi eğitimi verildi.

Artvin Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar, Programlar ve Kanser Şube Müdürlüğünde görevli Sosyal Hizmet Uzmanı Ayten Bekar, kadınlara yönelik aile içi şiddetin, temel insan hakları ve özgürlüklerinin ihlali olup, kadınlar ve erkekler arasındaki eşit olmayan güç ilişkilerinin bir sonucu olarak ortaya çıkan önemli bir sorun olduğunu söyledi.

Bekar, "Kadınların sakat kalmalarına ve ölmelerine yol açan nedenlerin başında kadına yönelik aile içi şiddet gelmektedir. Ayrıca bu şiddet kadınların iş gücü kaybına, sağlık hizmetlerine başvuru sıklıklarının artmasına neden olarak ekonomik kayba da yol açmaktadır. Bu özellikleri ile kadına yönelik şiddet, bir halk sağlığı sorunu olarak da kabul edilmekte" dedi.

Sosyal Hizmet Uzmanı Ayten Bekar daha sonra "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele" kapsamında Aile Sağlığı kısmında çalışan personele farkındalık yaratmak için eğitimde toplumsal cinsiyet eşitliği, kadına yönelik aile içi şiddet, aile içi şiddetle ilgili yasal düzenlemeler, şiddete maruz kalan kadınlara sunulan hizmetler, kadına yönelik şiddet, fiziksel şiddet, sözel şiddet, ekonomik şiddet, cinsel şiddet, psikolojik şiddet konularında bilgi sundu.
Kaynak: AA