Fransa'da Terör Tehdidi

Fransa Başbakanı Manuel Valls, ülkede ocak ayından bu yana ülkede beş terör saldırısının önüne geçildiğini bildirdi.

France İnter radyo kanalına konuşan Valls, Fransa'ya yönelik terör tehdidinin oldukça yüksek olduğu uyarısında bulundu. Valls, "Fransa, hiç bu kadar yüksek bir terör tehdidiyle karşı karşıya gelmemişti, herkes şu gerçeğin farkına varsın ki, ülke hem içerisinden hem de dışarıdan terör tehdidiyle karşı karşıya" dedi.

Fransa'da dini ibadet yerlerinin olası terör saldırlarına karşı korunmasına önem verdiklerini belirten Valls, ülkede 178 kilisenin özel güvenlik koruması altına alındığını söyledi.

Terör zanlılarını tek başlarına hareket ettiklerine inanmadıklarını kaydeden Valls, ocak ayında meydana gelen terör saldırılarının, teröristlerin dışarıdan lojistik destek aldığını açıkça ortaya koyduğunu kaydetti.

Valls, 1793 Fransız vatandaşının veya Fransa'da oturma izni olan göçmenin terör örgütleri ile ilişkisi olduğunu belirtti ve Suriye'ye savaşa gidenlerin sayısını ise 442 kişi olarak tahmin ettiklerini bildirdi. Valls, şu ana kadar Suriye'de bu kişilerden hayatını kaybedenlerin sayısını ise 97 kişi olduğunu söyledi.

Manuel Valls son olarak, Fransız vatandaşların terör saldırılarını ihbar etmeleri için kurulan telefon hattına ise şu ana kadar iki bin 600 ihbar aldıklarını belirtti.

Fransa'da ocak ayında meydana gelen üç ayrı terör saldırısında 17 kişi hayatını kaybederken, düzenlenen polis operasyonlarında üç saldırgan ölü olarak ele geçirilmişti.
Kaynak: AA