Ankesob Polatlı Esnaf Sicil Bürosu Açıldı

Polatlı'da esnaf ve sanatkara sicil işlemleriyle ilgili hizmet verecek "Ankara ve Esnaf Sanatkarları Odaları Birliği (ANKESOB) Polatlı Esnaf Sicil Bürosu" hizmete açıldı.

Birlikten yapılan açıklamaya göre, Polatlı Esnaf Sicil Bürosu'nun açılışında konuşan ANKESOB Başkanı Mehmet Yiğiner, Polatlı'daki esnaf ve sanatkarın sicil işlemleri için artık Ankara'ya gitmek zorunda kalmayacaklarını belirtti.

Polatlı'da ANKESOB'a bağlı 11 esnaf ve sanatkar odasının bulunduğuna işaret eden Yiğiner, Polatlı'da faaliyet gösteren üye esnaf ve sanatkar sayısının 4 bin 90 olduğunu bildirdi.
Artan üye sayısı ile Polatlı'da esnaf sicil bürosunun büyük bir ihtiyaca cevap vereceğini ifade eden Yiğiner, esnaf ve sanatkarların mesleki faaliyetleriyle ilgili, "yeni kayıt, kapatma, ünvan ve adres değişikliği, sicil tasdik, SGK belgelerinin onaylanması, sicil vize" gibi tüm işlemleri burada yaptırabileceğini kaydetti.

Hizmeti esnafın ayağına getirdiklerini belirten Yiğiner, şöyle devam etti:
"Polatlı'da faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarımız artık sicil işlemleri için Ankara'ya gelip gitme külfetinden kurtulmuş oldu. Polatlı sicil büromuzun, üretim yapan, hizmet üreten esnaf ve sanatkarımıza daha hızlı hareket edebilmesine katkı sağlayacağı bir gerçektir. Dolayısı ile hem zaman kaybının önüne geçilmiş oldu hem de Ankara'ya gelip gitmeden dolayı ulaşım harcamalarının önüne geçilmiş oldu."
Açıklamaya göre, Polatlı Kaymakamı Mahmut Nedim Tunçer de esnaf ve sanatkarın Polatlı'nın ekonomik ve toplumsal hayatına büyük katkı sağladığına işaret ederek, esnaf sicil bürosunun esnaf ve sanatkarın işini kolaylaştıracağını belirtti.

Kaynak: AA