Ortaca Belediyesi, Mskü'ye Destek Olacak

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin İztuzu Plajının işletmesini Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesine (MSKÜ) vermesinin ardından Ortaca Belediyesi, üniversiteye destek olma kararı aldı.

Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, gazetecilere yaptığı açıklamada, İztuzu Plajının işletmesinin özelleştirilmesinden vazgeçilerek Bakanlık kararıyla Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesine verildiğini hatırlattı.
Üniversitenin plajı işletmek üzere iktisadi işletme kurduğunu ve çalışmalara başladığını belirten Karaçelik, üniversitenin malzeme ve lojistik desteğe ihtiyacı olduğunu, bu anlamda sıkıntı çektiğini dile getirdi.
Üniversite tarafından sezon öncesi hazırlıkların başladığını ifade eden Karaçelik, "İztuzu Plajında kullanılan elimizdeki bütün malzemeleri bir yıl süreyle bedelsiz olarak üniversiteye devretme kararı aldık. Plajda kullanılacak şezlong, şemsiye, vidanjör, servis teknesi ve jeneratör gibi malzemeleri devrettik" dedi.

Karaçelik, turizm sezonunun başladığını, Dalyan'daki turizm işletmecilerinin ve ziyarete gelen misafirlerin zor durumda kalmaması adına üniversite ile işbirliği içerisinde hareket edeceklerini kaydetti.

Kaynak: AA