Kağıthane’de Kutlu Doğum Coşkusu

Kağıthane Belediyesi tarafından Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (s.

Kağıthane’de Kutlu Doğum Coşkusu
a.v) doğumunun 1444’üncü yılı dolayısıyla düzenlenen Kutlu Doğum programında şair İbrahim Sadri’nin seslendirdiği naatlara yorumuyla eşlik eden sanatçı Mustafa Demirci konuklara duygusal anlar yaşattı.
Kağıthane Belediyesi, Peygamber Efendimizin doğumunun 1444’üncü yılı nedeniyle Kağıthane Yahya Kemal Spor Kompleksi'nde Kutlu Doğum programı düzenledi.

Şair İbrahim Sadri’nin seslendirdiği naata, Sanatçı Mustafa Demirci eşsiz yorumlarıyla eşlik etti. Programı Kağıthane Kaymakamı Ahmet Akın Varıcıer, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Kağıthane İlçe Müftüsü Mevlüt Haliloğlu, AK Parti Kağıthane İlçe Başkanı Faruk Gökkuş ve çok sayıda vatandaş izledi. Şiirlerin okunduğu, ilahilerin söylendiği programda Aysan Çağdaş Yaşam İlkokulu öğrencisi Ömer Faruk da okuduğu naatla konuklara duygusal anlar yaşattı. Bu tür maneviyatı yüksek programların düzenlenmesine öncülük etmekten büyük onur duyduğunu belirten Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Kutlu Doğum Haftası’nın her yıl farklı bir temayla işlendiğini söyledi.

Başkan Fazlı Kılıç, bu yıl Hz. Peygamber ve birlikte yaşama ahlakının ön plana çıkarıldığını belirterek "Bununla ilgili bizler için en önemli vesika, Medine vesikası. Medine vesikası ile Yahudiler, Hıristiyanlar ve Müslümanlar birlikte beraber bir şehir ortamında yaşamanın en güzel örneklerini oluşturdu. Bu örnek bize dünyanın hiçbir yerinde hiç kimseyi farklılaştırmadan, ötekileştirmeden sevgi, saygı çerçevesinde yaşamanın en güzel örneklerini oluşturuyor” dedi.

Program sonrası Kağıthane Kaymakamlığı ve Kağıthane Belediye Başkanlığı himayelerinde, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Müftülüğü işbirliğinde Ensar Vakfı Kağıthane Şubesi katkılarıyla Kağıthane İlçe Milli Eğitime bağlı lise öğrencileri arasında 3 kategoride “Peygamberimizin İzinde” isimli düzenlenen siyer yarışmasında dereceye giren öğrencilere protokol tarafından hediyeler verildi.

Kaynak: İHA