Gümüşhane Valisi Yavuz Açıklaması

Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, bölgesel kalkınmanın sağlanmasıyla ülkeye büyük hizmet yapılacağını söyledi.

Yavuz, Atilla Kesler Vakfı Başkanı Gümüşhaneli iş adamı Atilla Kesler ve beraberindekileri makamında kabulünde yaptığı konuşmada, Gümüşhane'nin tarihi anlamda eşsiz bir şehir olduğunu belirterek, "Mevcut coğrafi zorluk ve belirli merkezlere uzaklık gibi nedenlerle ortaya çıkan ekonomik sorunlar vatandaşımızı göçe zorlamış. Gümüşhane dışında kayıtlara göre 400-450 bin, benim tahminime göre ise 650-700 bin civarında Gümüşhaneli var. Çok şükür ki Gümüşhaneliler, milletine bağlı ve memleketiyle sürekli gönül bağlılığı içindeler" dedi.

Geçmiş yıllarda müteşebbislerin Gümüşhane'de yatırım yapma konusunda yeterli cesareti bulamadığına dikkati çeken Yavuz, ulaşım ve iletişim sorununun çözülmesi amacıyla yapılan çalışmalar sayesinde artık yatırım anlamında hareketlenme başladığını vurguladı.
Yavuz, kentin turizmden azami ölçüde faydalanabilecek her türlü potansiyele sahip olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:
"Coğrafi zorluk şimdi avantaja dönüşmek üzere. Gümüşhane'de 400'e yakın tescilli kültürel varlığımız var. Gümüşhane, Karadeniz ve Doğu Anadolu olmak üzere her yönüyle, iki kültürü bir arada yaşayabileceğimiz coğrafya. Turizm için bütün devlet imkanlarını seferber ettik. İş adamlarının ve özel sektörün önünü açmak için çalışıyoruz. Gümüşhane'deki potansiyeli harekete geçirebilmek için göç etmek durumunda kalmış, kendini ispat etmiş değerli hemşehrilerimiz, memleketlerine nasıl hizmet edecekleri konusunda çalışma başlattılar. Bu çalışmalar beni memnun ediyor. Bölgesel kalkınmayı sağlarsak, ülkeye büyük hizmet yapmış oluruz."
Kesler, vakfın Köse ilçesinde yaşayanların refah seviyesini artırmak amacıyla kurulduğunu ifade ederek, bu çalışamalar kapsamında yarın "Köse Çalıştayı" gerçekleştirileceğini kaydetti.

Kaynak: AA