Sp ve Bbp Milletvekili Adaylarını Tanıttı

Saadet Partisi (SP) ve Büyük Birlik Partisi (BBP), ittifak sonrası genel seçime katılacak olan Ankara milletvekili adaylarını tanıttı.


7 Haziran seçimlerine 'Milli İttifak' olarak girme kararı alan SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak ve BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, İçkale Otel’de düzenlenen basın toplantısında seçim çalışmalarına başladıklarını açıkladı.

Destici, “İki partimizin tabanı müthiş bir şekilde bu iş birliğini arzu etti. Milletimiz bunu arzu etti, tabanlarımız bunu arzu etti. Ülkemizin içinde bulunduğu şartlar, mazlum Türk İslam coğrafyasının içinde bulunduğu şartlar bizi buna mecbur ediyor. Bugüne kadar ülkeyi yönetenler milletimizin çaresine derman olamamıştır. Bugün baktığımızda yoksulluk düzeyi en üst düzeyde devam etmektedir. Son Ağrı’da yaşanan hadiseler maalesef bugün geldiğimiz noktada milletin algısı sanki bir tezgah gibi ortaya konulmuştur” diye konuştu.

‘Türkiye’nin iktidar problemi vardır’ diyen Destici, “Bu seçimlerde iktidar değişecektir. Bazı şeylerin değişme zamanı gelmiştir. BBP ve SP işte bazı şeyleri değiştirmek adına, kalıcı ve köklü değişimler getirmek adına bu yürüyüşü başlatmıştır. İnşallah başarıya ulaşacağız. Bu ittifakımız ile inşallah üç şey değişecek, çok şey değişecek. Birincisi Milli İttifak Meclis’e girecek ve Meclis’in tablosu değişecek. İkincisi iktidar değişecek, üçüncüsü Milli İttifak iktidar olacak” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin geleceğini belli bir program doğrultusunda şaşmaz hedef halinde belirleyeceklerini ifade eden Kamalak ise, “Temel sloganımız şudur; her alanda projemiz var. Bir dizi siyasi patiler seçim beyannamelerini açıkladılar. Emin olun oradaki açıklamaların çoğu bizim daha önce beyan ettiğimiz, kamuoyuna duyurduğumuz vaatlerdir” dedi.

Destici ve Kamalak, konuşmalarının ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin “Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘Koalisyon kabustur' dedi.

Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna Destici, “Bana göre koalisyon Türkiye için değil de birileri için kabus evet, doğru. Birileri iktidarı kaybetme açısından kabus olarak görüyorlar” cevabını verdi

Kaynak: İHA