'Kadınlardan Peygambere Sesleniş' Programı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Maalesef yaşadığımız dünya bir kaos çemberi içinde. Halen menfaatler ağır basmakta, sömürü düzeni devam etmekte" dedi.

Topbaş, AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanlığınca, "Kadınlardan Peygambere Sesleniş" temasıyla İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Kutlu Doğum Programı"nda, Türkiye'de 25 yıldan beri Kutlu Doğum haftalarının kutlandığını söyledi.

Bu haftaların Hazreti Muhammed'i sadece anmak değil anlamak adına da yapıldığını belirten Topbaş, "Onu anlayabilenler, onu takdir edebilenler, izinden gidebilenler, huzur ve mutluluğu bulabiliyor. Hazreti Muhammed'in mesajları bugün birçok insanı aydınlatıyor" dedi.

Topbaş, Selçuklu ve Osmanlı'nın, gittikleri coğrafyalarda insanların eziyetlerini ortadan kaldıracak, insani değerleri onlara hatırlatacak hizmetler sunduklarını ifade ederek, "Biz de AK Partili belediyeler olarak aynı anlayışla insanımızı yüceltmeye çalışıyoruz ki devletimiz yücelsin" diye konuştu.

Gittikleri her mazlum coğrafyada unutulanları tekrar hatırlatmaya çalıştıklarını aktaran Topbaş, şöyle devam etti:
"Maalesef yaşadığımız dünya bir kaos çemberi içinde. Halen menfaatler ağır basmakta, sömürü düzeni devam etmekte. İslam peygamberimizin bize öğütlediği ve yüce Kuran-ı Kerim'in bize özellikle ifade ettiği değerlerle insanlar buluşursa dünya huzur ve mutluluk bulur. Allah Kuran-ı Kerim'i adeta bir kullanma kılavuzu olarak göndermiştir. Hazreti Muhammed de Kuran-ı Kerim'i insanlara örnek yaşamıyla hatırlatmıştır."
Topbaş, genel seçimlerin Türkiye'nin kaderinin masaya yatırıldığı bir seçim olacağını ifade ederek, "Türkiye'de huzur, barış ve gelecek arzu ediyorsak sadece bizim için değil, mazlum coğrafyalara ışık tutsun istiyorsak dünyada ezber bozan bir Türkiye olsun istiyorsak bu seçimde çok farklı gayretleri ortaya koymak durumundayız" değerlendirmesinde bulundu.

- Diğer konuşmalar

AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci de "Bizler alemlere rahmet olarak gönderilen bir peygamberin ümmetiyiz. Salat ve selam onun ashabının üzerine olsun" dedi.

Hazreti Muhammed'in İslam coğrafyasında her gün defalarca anıldığını belirten Temurci, Hazreti Muhammed'in dünyayı aydınlatan bir peygamber olduğunu dile getirdi.
Temurci, böyle bir ümmetin mensupları olarak İstanbul'da çok büyük bir iş yaptıklarını ifade ederek, "İstanbul bize tarihin bir emaneti. İstanbul müjdelenen bir şehir. Biz sadece siyaset yapmıyoruz. Biz bir davanın mensuplarıyız. Bu dava sadece AK Parti ile başlamadı. Kökü Mekke'de, Medine'dedir" diye konuştu.

AK Parti İstanbul Kadın Kolları Başkanı İffet Polat da şairlerin yıllarca eserlerin en güzellerini Hz. Muhammed için yazdıklarını söyledi.

Fuzuli'nin Su Kasidesi'nde, suyun peygambere varmak için verdiği mücadelenin anlatıldığını kaydeden Polat, "Buhran ve arayış içerisindeki insanlık Hazreti Muhammed'in temsil ettiği tüm güzelliklere muhtaç. Hepimiz onun şahsı maneviyatına muhtacız. Biz onu yaratıp elçi olarak gönderen Rabbimize hamd ediyoruz" dedi.

Programa, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu da katıldı.

Kaynak: AA