Şahinbey'de Asansörler Tse'ye Emanet

şžahinbey Belediyesi ile Türk Standartları Enstitüsü (TSE) arasında asansör protokololü imzalandı.

şžahinbey Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, TSE arasında asansörlerin bakım ve işŸletme yönünden güvenliğŸini sağŸlamak amacıyla protokol imzalandı.
şžahinbey Belediyesinde düzenlenen imza törenine, şžahinbey Belediye BaşŸkanı Mehmet TahmazoğŸlu ve Türk Standartları Enstitüsü GüneydoğŸu Anadolu Bölge Koordinatörü Mehmet Hakan Yıldırım katıldı.

şžahinbey Belediyesi ile TSE arasında düzenlenen yeni protokole göre ilçedeki bina sahipleri asansörlerin yıllık kontrollerini TSE'ye yaptırmak zorunda olacak.
Asansör Bakım ve İşŸletme YönetmeliğŸi gereğŸi güvenli ve işŸletme yönünden uygun şŸekilde çalışŸtığŸının tespiti için piyasaya arz edildiğŸi tarih itibariyle ilk yılın sonunda, devamında ise yılda en az bir kere bina sorumlusu tarafından her asansörün yıllık kontrolünün yapılması zorunlu hale getiriliyor.
İmza töreninde konuşŸan TahmazoğŸlu, 2012 yılında çıkan Asansör Bakım YönetmeliğŸi gereğŸince ilçedeki asansörlerin periyodik bakımlarının TSE tarafından yapıldığŸını belirtti.

Asansörlerin periyodik bakımlarının TSE tarafından yapılması konusunda anlaşŸtıklarını söyleyen TahmazoğŸlu şŸöyle konuşŸtu:
"GeçtiğŸimiz dönemlerde TSE tarafından yapılan kontrollerden büyük yarar sağŸladık. Kendilerine teşŸekkür ediyoruz. Buradan apartman sakinlerine ve yöneticilere de seslenmek istiyorum asansör konusunda biraz daha duyarlı olmalarını diliyoruz."
TSE GüneydoğŸu Anadolu Bölge Koordinatörü Yıldırım ise 2015 yılı itibari ile iskan öncesi muayeneleri yapmaya başŸladıklarını ifade ederek, "Uygulama ile birlikte vatandaşŸlarımız evlerine geçtiğŸinde arızalı asansör ile ilgili sıkıntı yaşŸamayacaktır" diye konuşŸtu.
KonuşŸmaların ardından TahmazoğŸlu ve Yıldırım protokolü imzaladı.
 
Kaynak: AA