Eskişehir'den Kısa Kısa

EskişŸehir BüyükşŸehir Belediyesi şžehir Tiyatrolarının "Parçacık" adlı yeni çocuk oyununun provaları sürüyor.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, oyunda çocukların küçük bir parçacığŸın, neyin parçası olduğŸunu merak etmesini ve bunu arayışŸını anlatılıyor.
Black-Light tiyatro tekniğŸinin kullanıldığŸı oyun, mayıs ayı içinde EskişŸehir şžehir Tiyatroları sahnelerinde çocuklarla buluşŸacak.
Oyunun Ali EyidoğŸan tarafından sahneye uyarlandığŸı ve yönetildiğŸi bildirildi.

- EskişŸehir'in sigortacılık sektörü toplantıda bir araya geldi
Sigortacılık sektörü, EskişŸehir Ticaret Odası (ETO) ve Türkiye Odalar ve Borsalar BirliğŸi (TOBB) işŸbirliğŸi ile düzenlenen Sigorta Acenteleri YönetmeliğŸindeki DeğŸişŸiklikler ve Sektörel Sorunlar Bilgilendirme Toplantısı'nda bir araya geldi.
ETO'dan yapılan açıklamaya göre, toplantıda konuşŸan Güler, 1999 yılında yaşŸanan depremden sonra sigortanın öneminin farkına varıldığŸını bildirdi.
İnternet üzerinden sigortacılık hizmetinin gelişŸmesinin de uzun vadede sektöre fayda sağŸlayacağŸını anlatan Güler, "Sigortacılık çok genişŸ bir yelpazede hizmet veriyor ancak bu konuda atılması gereken daha çok adım var" ifadelerini kullandı.
Toplantıda TOBB Sigorta Acenteleri İcra Komitesi BaşŸkanı Hüseyin Kasap ve TOBB Sigortacılık Müdürü Mevlüt Söylemez, sigortacılık sektörüne ilişŸkin değŸişŸen kanun maddeleri ve acentelerin yükümlülüklerine dair sunum yaparak, sigorta acente yetkililerinden gelen soruları cevaplandırdı.
- Genç GirişŸimciler Kurulunun, 1'inci OlağŸan İl Kurul toplantısı yapıldı
EskişŸehir Genç GirişŸimciler Kurulunun, 1'inci OlağŸan İl Kurul toplantısı yapıldı.
EskişŸehir Sanayi Odası'ndan (ESO) yapılan açıklamaya göre, geçen yıl aralık ayında yapılan seçimler sonrasında yeni oluşŸan icra kurulunun, 2015-2016 döneminde çalışŸma yürütecek olan grupların tanıtımı yapıldı.
EskişŸehir Genç GirişŸimciler Kurulu BaşŸkanı Egemen Temizsoy, toplantıda yaptığŸı konuşŸmada, Genç GirişŸimciler Kurulları'nın kuruluşŸundan bu yana çıtayı hep ileriye götürdüğŸünü ve ülkenin girişŸimci sorununa çözüm olmayı hedeflediğŸini anlattı.
ESO BaşŸkanı SavaşŸ ǖzaydemir ise "ǜlke olarak hepimizin istikbali sizlerin ellerinde, yapacağŸınız başŸarılı ve örnek çalışŸmalar hem sizlere hem de toplumuzun gelişŸimine katkı sağŸlar. ESO olarak her zaman yanınızdayız. Gençler olarak global, yenilikçi ve rekabetçi olun, mutlaka ihracat yapmak için uğŸraşŸın" ifadelerini kullandı.
- İstanbul Adliyesi'ndeki terör saldırısı
İstanbul Adliyesi'ndeki terör saldırısında Memur Suçları Bürosu Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın şŸehit edilmesi EskişŸehir Memur-Sen TemsilciliğŸi tarafından kınandı.
Sendikanın İl TemsilciliğŸi'nden yapılan açıklamaya göre, Memur-Sen İl BaşŸkanı Muammer Karaman, görevi başŸındaki masum bir insanın katledildiğŸini belirtti.

Memur-Sen ailesi olarak terörü ve arkasındaki karanlık elleri bir kez daha lanetlediklerini aktaran Karaman, Kiraz'a Allah'tan rahmet yakınlarına ve Türk milletine başŸsağŸlığŸı dilediklerini kaydetti.

- Türkiye Muhtarlar DerneğŸi'nden Kurt'a ziyaret
Türkiye Muhtarlar DerneğŸi EskişŸehir şžubesi BaşŸkanı Ali İrfan İbişŸ ve yönetim kurulu üyeleri, Odunpazarı Belediye BaşŸkanı Kazım Kurt'u ziyaret etti.
Belediyeden yapılan açıklamaya göre, ziyarette konuşŸan Kurt, mahallelerdeki sorunların çözümü konusunda belediye olarak ellerinden gelen desteğŸi vermeye hazır olduklarını belirtti.

BaşŸkanı Ali İrfan İbişŸ ve Yönetim Kurulu üyelerine hayırlı olsun dileklerini ileten BaşŸkan Kurt, çalışŸmalarında başŸarılar diledi.
 
Kaynak: AA