Chp'deki Ön Seçimin Ardından

CHP Ankara İl Başkanlığı, Pazar günü gerçekleştirilen ön seçimlerde listeye giren adayların mazbatalarını verdi.

Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, Ankara İl Başkanlığı tarafından parti genel merkezinde düzenlenen törende, tüm aday adaylarına teşekkür etti.
"Ankara örgütlerimiz hazır, Genel Merkez olarak biz de hazırız" diyen Bingöl, Türkiye'de "işlerin iyi gitmediğini" savundu.
Bunun sorumlusu olarak hükümeti gösteren Bingöl, "İnanın ki işlerin iyi gitmemesi en çok bizi üzüyor, bizi kaygılandırıyor. Çünkü biz sosyal demokrat bir partiyiz ve temel ilkelerimiz var. Özgürlükleri, insan haklarını, hukukun üstünlüğünü savunmak gibi. Ama bir de yurt severlik gibi çok ulvi bir değerimiz var. Ancak bizi umutlandıran bir şey var o da CHP'de işlerin iyi gidiyor olması" diye konuştu.

Tüm üyelerin uzun süredir özlemle beklediği parti içi demokrasinin yeniden tesisi için devrim niteliğindeki bir takım kararları da hayata geçirdiklerini ifade eden Bingöl, "1977 genel seçimde Türkiye genelinde ön seçim gerçekleştirilmişti. 77'den sonra en kapsamlı ön seçim bu genel seçimler öncesinde gerçekleştirildi.

Yine bazılarının beklentileri boşa çıktı. 55 bölgede yaptığımız bütün ön seçimlerde en ufak bir tartışma olmadı. Bin 500'ün üzerindeki aday adaylarımızın hepsi bizim için bu yarışta birinci sırada çıkmıştır" dedi.


Bingöl, şöyle konuştu:
"Sayın Genel Başkanımız İzmir'de ön seçime girdi. Birileri sonuç farklı çıkar umuduyla ellerini ovuşturarak bekliyorlardı. Ama bizim CHP terbiyesini almaş üyelerimiz, bütün o beklentileri boşa çıkarttı ve genel başkanını 16 bin oy farkla birinci sıraya yerleştirdi. Genel anlamda yüzde 60 civarında katılım oldu. Bu oran parti içi seçimler için yüksek bir orandır. Seçim bildirgemiz, projelerimiz, hazırlıklarımızı tamamladık, bundan sonra sahaya çıkacağız. Örgütümüz ciddi anlamda bir dinamizm kazanmıştır biz 2015 seçimlerde inşallah iktidar olacağız. Buna inanıyoruz, siz de inanıyorsunuz, çünkü Türkiye'nin başka şansı yok. CHP iktidarının ayak sesleri AKP'yi korkutuyor. Bize mayın tuzakları kuruyorlar, bir takım tezgahlar oluşturuyorlar ama yağma yok, bunların hepsini boşa çıkarcağız."
Ankara İl Başkanı Adnan Keskin de CHP'nin Türkiye'nin demokrat tek partisi olduğunu savundu.
Ankara'da çok ciddi bir ön seçim yaptıklarını aktaran Keskin, bütün aday adaylarına teşekkür etti.
Keskin, "Öyle bir seçim sınavı verdiler ki bütün Türkiye'ye örnek oldular. Ankara'da tarih yazdınız. Sürekli sizleri yanımızda istiyoruz. Bizim sizlere ihtiyacımız var, deneyimlerinize ihtiyacımız. Amacımız CHP'yi Ankara'da birinci parti yapmak" dedi.

Konuşmaların ardından ön seçimlerde sıraya giren adaylara mazbataları verildi.

Kaynak: AA