Konya Ekonomik Göstergeleri Bülteni

Konya Ticaret Odası (KTO), 2015 yılı Mart ayı "Konya Ekonomik Göstergeleri Bülteni" yayımladı.

KTO Başkanı Selçuk Öztürk, makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, Konya Perakende Güven Endeksi'nin (KOPE), geçen yılın aynı dönemine göre arttığını söyledi.

Konya'da perakende sektöründe mart ayında en iyi performansı yiyecek, içecek ve tütün ürünleri sektörünün sergilediğini aktaran Öztürk, şunları kaydetti:
"Tekstil, hazır giyim ve ayakkabısektöründe ise geçen yıla göre düşüş yaşandı. Mart 2015'te Konya'da faaliyet gösteren perakendecilerin yüzde 53'ü önümüzdeki 3 ayda işlerinde iyileşme beklerken, işlerinde kötüleşme bekleyenlerin oranı yüzde 19 düzeyinde oldu. İşlerinde bir değişiklik beklemeyenlerin oranı ise yüzde 28 olarak belirlendi. Gelecek 3 aydaki satış beklentilerde Mart 2014'e göre 28,2 puan artış, Şubat 2015'e göre 2,4 puan artış olmuştur. Gelecek 3 aya ilişkin satış beklentilerinde Konya, Mart 2015'te Türkiye genelinden ve AB-28'den daha iyi performans sergiledi. 2015'e yükselerek giren Konya hizmetler sektörü güven endeksi, Mart 2015'te tekrar düştü. Konya hizmetler sektörü güven endeksi bir önceki aya göre 3,7 puan düşerken, geçen yılın aynı dönemine göre ise 9,2 puan yükselerek 3,6 puan değerini aldı."
Kaynak: AA