Hoca Ahmet Yesevi Camii Açılışı

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Türkiye Diyanet Vakfı tarafından Kazakistan'ın Türkistan şehrinde yaptırılan Hoca Ahmet Yesevi Camii açılışında kılınan ilk cuma namazı ardından dua etti.

Diyanet İşleri Başkanlığından yapılan açıklamada Görmez'in dua sırasında şunları söylediği kaydedildi:
"Allah'ım bu topraklarda İslam'ı tebliğ eden ve daha sonra Anadolu'ya, Rumeli'ye kadar erenler gönderen bu büyük insanların ruhlarına rahmetler gönderiyoruz, kendilerini haberdar eyle. Resuli Ekrem'in Seyhun ve Ceyhun'un ötesini işaret ettikten sonra, bu topraklara gelerek burada hayatlarını yitiren sahabelere, onlara tabi olanlara, büyüklerimize rahmet gönderiyoruz. Sen haberdar eyle Allah'ım.
Allah'ım atalarımız İslam'ın rahmet yüklü mesajı üzerine Maveraünnehir Medeniyeti'ni inşa ettiler. Onların çocuklarına bu medeniyeti payidar etmeyi nasip eyle Allah'ım. Bu topraklarda, en büyük hadis alimleri Buhari, Müslim, Ebu Davud, Darimi, Tirmizi gibi büyük muhaddisler yetişti. Bugün onların nesillerini, Resuli Ekrem'in sünnetinden, ahlakından ayırma Allah'ım. Bu topraklarda İbn-i Sinalar, Uluğbeyler, felsefe ve astronomi tahsil ettiler. Onların çocuklarını da yeniden ilimden, hikmetten ve marifetten ayırma Allah'ım.
Bu topraklarda Farabî, 'Erdemliler Şehri'ni kaleme alarak, şehirlerin erdem ve faziletle nasıl inşa edileceğini göstermiştir. Biz Müslümanlara, bütün şehirlerimizi ahlak ve fazilet üzerine mamur kılmayı, nasip eyle Allah'ım. Ebediyete kadar bu topraklarda, Müslüman nesilleri sana kul olmaktan, Muhammed Mustafa'ya ümmet olmanın izzetinden hiçbir zaman mahrum eyleme Allah'ım"
Kaynak: AA