Gençlik Merkezinden Muhteşem Kutlu Doğum Programı

14-20 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Kutlu Doğum Haftası” nedeniyle Niğde Gençlik Merkezi bir program düzenledi.

Gençlik Merkezinden Muhteşem Kutlu Doğum Programı
5 Şubat kapalı spor salonunda düzenlenen programa İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu ve eşsiz sesiyle ünlü Şair Dursun Ali Erzincanlı katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı.
Yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı programda şair Dursun Ali Erzincanlı anlattığı hikayelerle ve okuduğu şiirlerle katılımcılara unutulmaz gece yaşattı.

Erzincanlı’nın programından sonra sahneye çıkan İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu, Ermeni soykırımı konusuna değindi. Döngeloğlu, “Bu çirkin iftirayı atanlara hakaret etmek bize yakışmaz ama bu yapılan gerçekten alçaklıktır” dedi.

Yazar Döngeloğlu, “Bu aziz millete yapılan çirkin iftira hakikatin sadece tersi değil, kendi pisliklerinin, kendi katliamlarının, kendi soykırımlarının üstünü örtmek için hedef saptırma politikasıyla bu gizli hain niyetin içerisindedir. Kardeşlerim biz yüzyıllar boyunca hem Ermenilerle, hem Yahudilerle dostça yaşadık. Balkan Savaşlarında girilen süreçte, hele hele Kurtuluş savaşından önceki birinci dünya harbinde bir bir bu millet kaç cephede savaşmış. Soykırım dedikleri 1914-1915 Nisanından önce biz 60 bin yavrumuzu vermişiz. Biz Balkanlarda, Trakya’da yüz binlerce askerimizi, vatandaşımızı kurban vermişiz. Soykırım iddiasından 4 ay önce Erzurum, Kars Sarıkamış, Palandöken dağlarında 90 bin askerimizi kurban vermişiz ve Çanakkale harbinin en can alıcı günleridir Nisan 1915, 750 bin askerimiz cephededir bizim. Böyle bir ortamda toplu bir soykırımı bu millete iftira atan tarihi hakikatler açısından sadece ve sadece inanın bu çirkin iftirayı atanlara hakaret etmek bize yakışmaz ama bu yapılan gerçekten alçaklıktır” diye konuştu.

Kaynak: İHA