Senegal Heyeti, Ayaş'ta

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) organizesinde Senegal'den Ayaş'a gelen heyet, Ayaş Çocuk Destekleme Merkezi'nde incelemelerde bulundu.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Selim Çelenk, aralarında milletvekillerinin de bulunduğu heyete merkezin çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Çelenk, konuklara hitaben, "Biz kardeş ülkeyiz. Ülkelerimiz uzak olsa da gönüllerimiz bir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Senegalli kardeşlerimize her konuda yardım etmek için seferber olduk. TİKA, bizi bilgilendiriyor ve hükümetimiz de desteği veriyor" diye konuştu.

Heyettekiler ise Türkiye'de bulunmaktan dolayı mutlu olduklarını belirterek, kendilerine gösterilen misafirperverlik için teşekkür etti.
Ayaş Belediye Başkanı Bülent Taşan'ın misafiri olarak Belediye Konağına giden heyet, tarihi konağa hayran kaldı.
Taşan, "Ayaş, birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Sizleri ülkemizde, Ayaş'ta ağırlamaktan çok mutluyuz. Unutmayın ki artık burada da bir eviniz var, istediğiniz zaman başımızın tacısınız" dedi.

Ayaş'ın yöresel yemeklerini tadan heyet, karadut şerbetini ve lokumunu çok beğendi. Hatıra fotoğrafı çektiren heyet, daha sonra ilçeden ayrıldı.
Kaynak: AA