Yalova'dan Kısa Kısa

Altınova Belediye BaşŸkanı Metin Oral, Altınova Halk EğŸitim Merkezi Müdürü NeşŸe ǖzay'ı ziyaret etti.

Oral, ǖzay'dan Halk EğŸitim Merkezi bünyesinde yapılan kurslar hakkında bilgi aldı.
Belediye ile Halk EğŸitim Merkezimin ortaklaşŸa düzenlediğŸi kurslarında bulunduğŸunu belirten Oral, Halk EğŸitim Merkezinin başŸarılı çalışŸmalar yaptığŸını ifade etti.

ǖzay da, ziyaretten duyduğŸu memnuniyeti dile getirerek Halk EğŸitim binasının çok eski bir yapı olmasından dolayı zaman zaman sıkıntı yaşŸadıklarını söyledi.

Altınova Belediyesi'ne yardımlarından olayı teşŸekkür eden ǖzay, şŸuna en büyük sıkıntılarının çatı olduğŸunu ifade etti.

Oral ise, çatı için çalışŸma yaptıracağŸını kaydetti.


- Kadınlara GirişŸimcilik eğŸitimi verildi
Altınova Halk EğŸitim Merkezi İle Yalova Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO) işŸbirliğŸinde Altınovalı kadınlara girişŸimcilik eğŸitimi verildi.

Altınova Halk EğŸitim Merkezi Müdürü NeşŸe ǖzay, Vakıfbank İlkokulu salonunda düzenlenen programda Altınovalı kadınların özgüvenini gelişŸtirmek, girişŸimciliklerini artırmak, istihdamlarına katkıda bulunmak ve onlara yol göstermek için eğŸitimin düzenlendiğŸini ifade etti.

YTSO Kadın GirişŸimciler Kurulu BaşŸkanı Zuhal Karakoyun da kadınları işŸ yaşŸamına kazandırmak için bu tür eğŸitimlere her zaman destek verdiklerini söyledi.

KonuşŸmalardan sonra kadınlara, başŸarılı kadın öyküleri, KOSGEB ve Mikro Kredi nedir, nasıl alınır gibi konularda bilgi verildi.

 
Kaynak: AA