Şile'deki Okulu Üniversite Öğrencileri Onardı

Şile'deki Teke Köyü Şehit Serkan Angay İlk ve Orta Okulu, sosyal sorumluluk projesi kapsamında Işık Üniversitesi öğrencileri tarafından onarıldı.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Işık Üniversitesi İnşaat Mühendisliği ve Mimarlık bölümlerinden 30 öğrencinin oluşturduğu ekip, Şehit Serkan Angay İlk ve Orta Okulu'nun acil ihtiyaçlarını belirleyerek, fiziki bakımının yapılması, onarılması ve yenilenmesi çalışmalarını projelendirdi. Proje kapsamında ilçe esnafının da desteğini alan öğrenciler, 150 öğrencinin eğitim aldığı, 15 derslik bulunan okulda, tespit edilen fiziki eksiklikleri giderdi.
Proje ekibinde bulunan Işık Üniversitesi İnşaat Mühendisliği 2. sınıf öğrencisi Serdar Zorbozan, proje ile mesleki deneyim kazandıklarını aktardı.
Sosyal sorumluluk projesiyle öğrencilere örnek olmayı hedeflediklerini belirten Zorbozan, "İlk ve orta okul öğrencilerine yardımlaşmayı, ekip çalışmasını öğretiyoruz. Çalışmalar esnasında çocuklarla bir araya geliyor, isteklerini dinliyoruz" ifadelerini kullandı.
Onarımı yapılan okul, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda düzenlenecek törenle teslim edilecek.
Kaynak: AA