Hafik'ten Kısa Kısa

Sivas'ın Hafik ilçesinde Hıdrellez kapsamında 6-14 Mayıs tarihlerinde çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

Hafik Ziraat Odası Toplantı Salonu'nda İlçe Gıda ve Çevre Kurulu toplantısı gerçekleştirildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Sinan Okuyan, Hafik Ziraat Odası Başkanı Hayrettin Özbek ile mahalle ve köy muhtarlarının katıldığı toplantıda, 6-14 Mayıs tarihleri arasında yapılması planlanan etkinlikler ele alındı.
Okuyan, Hıdırellezin ilçe halkı tarafından 6 Mayıs tarihinde "Eğrilce" adıyla kutlandığını belirterek, "Kaymakamlığımız bünyesinde oluşturulan 'Gıda ve Çevre Kurulu' olarak biz de Eğrilce'nin kutlandığı 6 Mayıs ile 'Dünya Çiftçiler Günü' olan 14 Mayıs tarihleri arasında çeşitli etkinlikler yapmayı planladık" dedi.

- Sakal-ı Şerif ziyarete açıldı
Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Hafik ilçesinde İlçe Müftülüğü tarafından Sakal-ı Şerif ziyarete açıldı.
Hacı İzzet Örnek Merkez Cami'nde öğle namazı sonrası vatandaşlar, Sakal-ı Şerif'i görmek için camiye geldi. Sakal-ı Şerif'i ziyaret eden vatandaşların pek çoğu gözyaşlarını tutamadı.
İlçe Müftüsü Yasir Ataş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sakal-ı Şerif'i öğle namazına kadar kadınlar, öğle namazı sonra ise erkeklerin ziyaret etme imkanı bulduğunu söyledi.

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında önümüzdeki günlerde semazen gösterisi, konferanslar, kutlu doğum yemeği ikramı ve çeşitli hediyeleri olacağını dile getiren Ataş, etkinliklerin birçoğunun ilçeye bağlı köylerde de yapılmasını planladıklarını belirtti.

Kaynak: AA