Dünya Çocukları Akseki'de Buluşacak

Uluslararası Antalya Çocuk Festivali kapsamında 13 ülkeden 800 çocuk, Akseki'de buluşacak.

Akseki Kaymakamı Murat Beşikci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Uluslararası Antalya Çocuk Festivali kapsamında Gürcistan, Litvanya, Bulgaristan, Romanya, Kazakistan, Kırgızistan, Macaristan, Estonya, Çin, Bosna Hersek, İspanya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Azerbaycan'dan 800 çocuğun 22 Nisan'da Akseki'ye geleceğini söyledi.

Dünya çocuklarını ikinci kez Akseki'de buluşturacaklarını ifade eden Beşikci, farklı kültürlerden çocukların bir araya gelmesiyle Akseki'de büyük bir coşku yaşanacağını kaydetti.

Çocukların kaymakamlık, Akseki Belediyesi ve girişimci Mustafa Kavasoğlu tarafından misafir edileceğini belirten Beşikci, şöyle konuştu:
"Dünya çocukları buradaki yaşıtlarıyla bir araya gelerek, gönüllerince eğlenip, kültürlerini paylaşacaklar. Minikleri ilk önce tarihi Sarıhacılar Mahallesi'nde Aksekili çocuklarla buluşturacağız. Burada tarihi düğmeli evleri gezdirip öğle yemeği ikram edeceğiz. Daha sonra trekking grupları halinde tarihi İpek Yolu üzerinde Akseki'ye götüreceğiz. Çocukların Akseki gezisinin ardından Cumhuriyet Meydanı'nda Uluslararası Antalya Çocuk Festivali Akseki gösterileri gerçekleştirilecek."
Tarihi Sarıhacılar Mahallesi'nde yürütülen hazırlıkların tamamlandığını belirten Kaymakam Beşikci, minik misafirleri en iyi şekilde ağırlamak istediklerini dile getirdi.
Kaynak: AA