Bbp Genel Başkanı Destici Açıklaması

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Papa Franciscus'un Ermeni iddiaları ile ilgili sözlerine ilişkin, "Papa değil hiç kimse, hiçbir devlet, hiçbir ülke bu büyük Müslüman Türk milleti soykırımcı gösteremez, ilan edemez" dedi.

Destici, Eskişehir'de faaliyet gösteren yerel bir televizyon kanalının Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Yerleşkesi'ndeki Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlediği Müzik Ödülleri etkinliği öncesinde gazetecilere açıklama yaptı.
Destici, 7 Haziran'daki seçimin barış, kardeşlik ve huzur içinde geçmesini isteyerek, Saadet Partisi ile yaptıkları seçim işbirliğinin Türkiye'ye hayırlı olmasını diledi.
Soma'daki maden faciasına ilişkin davanın ilk duruşmasında hayatını kaybedenlerin mahkeme salonuna alınmamasının kabul edilemeyeceğini belirten Destici, "Hiçbir aklın, hiçbir ahlakın, hiçbir adaletin işi değildir. Maalesef sorumlularına baktığımız zaman sadece orada çalışanlar, mühendisler, yöneticiler değil, bu işe tedbir almayan ihmali olan kamu görevlileri nerede? Tüm bu sorulara cevap arıyoruz, bulmak istiyoruz. Soma hadisesinin tekrar yaşanmaması için burada hatası olanların mutlaka hakim önüne çıkarılıp hesabını vermeli ki ülkemiz bir daha bu acıları yaşamasın" ifadesini kullandı.
- "Bir daha hiç kimse buna cesaret edememeli"
Papa Franciscus'un Vatikan'da düzenlediği ayinde Ermeni iddiaları ile ilgili sözlerine değinen Destici, şunları kaydetti:
"Bu kabul edilemez. Papa değil hiç kimse, hiçbir devlet, hiçbir ülke bu büyük Müslüman Türk milleti soykırımcı gösteremez, ilan edemez. Bunu sözde geçiştirmek yetmez. Türkiye Cumhuriyeti devleti ve hükümeti öyle bir tepki vermeli ki bir daha hiç kimse buna cesaret edememeli. Bakıyorum, Dışişleri Bakanı tepki veriyor, Avrupa Birliği'nden sorumlu Bakan tepki veriyor ama sarayda ağırlayanlardan tepki yok. Ben bu tepkiyi Papa'yı sarayda ağırlayanlardan bekliyorum, ben tepkiyi Başbakan'dan bekliyorum, Cumhurbaşkanı'ndan bekliyorum."
Kaynak: AA