'Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi' Programı

Gıda Tarım ve Hayvancılık BakanlığŸı'nca 'Tarımda Kadın GirişŸimciliğŸin Güçlendirilmesi' programı kapsamında Kırklareli'nde kadın çiftçilere uygulamalı girişŸimcilik eğŸitimi verilecek.

Kırklareli Gıda Tarım ve Hayvancılık MüdürlüğŸü, Trakya Kalkınma Ajansı ve KOSGEB Kırklareli Hizmet Merkezi işŸbirliğŸinde 56 kadın çiftçiye, uygulamalı girişŸimcilik eğŸitimi düzenlenen törenle başŸladı.
Kırklareli Valisi Esengül Civelek, bir otelin konferans salonunda programda kadınların sosyo ekonomik konumunu güçlendirmek istediklerini söyledi.

Uygulamalı girişŸimcilik eğŸitimi ile kadın çiftçilerin daha fazla bilgi ve beceriye sahip olacağŸını belirten Civelek, yapılacak projeler ile kadın çiftçilerin ülke ve aile ekonomisine katkı sağŸlayacağŸını vurguladı.
Kadın çiftçilerin girişŸimcilik ruhu kazanacağŸını anlatan Civelek, eğŸitimin ardından tarımsal faaliyetlerde de verimin artacağŸını dile getirdi.
Azim ve kararlılık göstererek kadın çiftçilerin kendi işŸinin sahibi olabileceğŸine inandığŸını ifade eden Civelek, şŸöyle devam etti:
''Kadının sosyo ekonomik konumunu güçlendirecek gelecek nesillerimizin daha iyi eğŸitim almalarını, daha sağŸlıklı, iyi bireyler olarak yetişŸmelerini sağŸlayacak çalışŸmalara ayrıca özel önem veriyorum. Tarımda kadın girişŸimciliğŸinin güçlendirilmesi programını önemsiyor, kadın çiftçilerimiz için bu programın bir şŸans, fırsat ve imkan olarak düşŸünüyorum. EğŸitim programıyla kadın çiftçilerimiz daha fazla bilgi ve beceriye sahip olacaklar. Daha etkili, daha verimli tarımsal eğŸitim faaliyetinde bulunacaklar. Cesaretlenecekler, yaratıcılıklarının ve güçlerinin farkına varacaklar. Yapmak istedikleri işŸ konusunda da girişŸimcilik ruhu kazanacaklar. EğŸer isterseniz, azim ve kararlılık içinde olursanız, günün birinde kendi işŸinizin sahibi olabilir, kadın girişŸimci olarak hem aile refahınızın artmasını, hem de ülke ekonomisine olumlu katkılarda bulunabilirsiniz.''
Kırklareli Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hakan Keçeci de, kadın çiftçilere yönelik düzenlenen uygulamalı girişŸimcilik eğŸitimlerinin 70 saat süreceğŸini belirtti.

Keçeci, eğŸitimin Lüleburgaz ilçesine bağŸlı ErtuğŸrul köyünde de düzenleneceğŸini kaydetti.

 
Kaynak: AA