Serebral Palsili Çocuklar Başkentte Buluştu

Serebral Palsili Çocuklar Derneğince (SERÇEV) hastalıkla ilgili farkındalık oluşturmak için "Engelsiz Yarınlara Koşuyoruz" etkinliği düzenledi.

Eymir Gölü kenarında hazırlanan alanda bir araya gelen serebral palsili çocuklar, aileleri ve dernek gönüllüleri; müzikli eğlence, yüz boyama, palyaço gösterisi ve halk oyunlarının yer aldığı programda, doyumsuz bir gün geçirdi.
SERÇEV Dernek Başkanı Sinem Ersoy, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'de 600 bin serebral palsili bireyin bulunmasına rağmen bu hastalığın az bilindiğini söyledi.

Derneği 2002'de kurduktan sonra, söz konusu bireyler için farkındalığı artırmayı düşündüklerini anlatan Ersoy, etkinliklerinde sanatçıları da ağırlayarak hastalığa ilişkin daha fazla dikkat çekmeyi amaçladıklarını ifade etti.

Ersoy, eğitimde, sağlıkta, sosyal alanda serebrel palsili bireylerin akranlarıyla eşit koşullarda hareket etmesini istediklerini dile getirdi.
Kendilerine destek olanlara ve etkinliğe katılan sanatçı Mert Fırat'a teşekkür eden Ersoy, yeterli destek ve eğitimle, serebral palsililerin üretken ve mutlu bir hayata kavuşabileceklerinin yadsınamaz bir gerçek olduğunu da sözlerine ekledi.
Mert Fırat ise, etkinliğe katılmak için İstanbul'dan geldiğini, hatıraları olan Eymir Gölü'nde böylesi bir programa iştirak ettiği için mutlu olduğunu söyledi.

Kaynak: AA