Plattino Ödül Töreni

Türk Alman Üniversiteli ve Akademisyenler (TD-Plattform) Derneği tarafından bu yıl altıncısı verilen Plattino ödüllerinin sahipleri Almanya'nın eski Cumhurbaşkanı Christian Wulff ve oyuncu Nursel Köse oldu.

Almanya'nın Düsseldorf kentindeki Robert-Schumann Sanat Merkezi'nde düzenlenen ödül törenine Düsseldorf Başkonsolosu Alattin Temür, Hristiyan Demokrat Birlik Partisi Kuzey Ren Vestfalya Eyalet Teşkilatı Başkanı (CDU NRW) Armin Laschet, TD-Plattform Danışma Kurulu Başkanı işadamı Kemal Şahin ve çok sayıda davetli katıldı.

Ödül töreninde konuşan eski Cumhurbaşkanı Christian Wulff, kökeni ne olursa olsun Almanya'da yaşayan gençlere cesaret vermenin gerekliliğine vurgu yaparak, "Almanya çok renkli ve çok kültürlü bir ülke. Bizim bu ülkede yaşayan tüm gençlere ihtiyacımız var" dedi.

Chritian Wulff ile bu ödülü almanın kendisini çok gururlandırdığını belirten oyuncu Nursel Köse ise "Çok onur duyuyorum. Ödüllendirilmek insanları çok mutlu eden bir şey. Toplumlar tarafından yaptığımızın işin görülmesi ve onay görmesi sevindirici. Yaptığım işler boşa gitmemiş bakın insanlar bunun farkında diyorsunuz. Ayrıca bir sinema oyuncusu olarak aldığım diğer ödüllerden çok farklı Bir şey bu. Her iki toplumun birbirine uyum sağlaması açısından çok çalışmalar yaptım, bu ödül bir anlamda bunun bir dönüşümü" diye konuştu.

Kaynak: AA