Özvatan'da Coşkulu Temel Atma

Büyükşehir Belediyesi tarafından Özvatan'da yaptırılacak olan Kadın ve Gençlik Merkezi, Mehmet Tunga Parkı, Şelale Parkı ve Meydan düzenleme çalışmaları için toplu temel atma töreni düzenlendi.

Özvatan'da Coşkulu Temel Atma

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ve bir önceki Belediye Başkanı ve AK Parti Milletvekili Adayı Mehmet Özhaseki'nin yanısıra AK Parti Kayseri Milletvekilleri Yaşar Karayel ve İsmail Tamer ile ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri ve bürokratların katılımıyla düzenlenen törene ilçe halkının ilgisi de büyüktü. Soğuk havaya rağmen tören alanını dolduran vatandaşlar, Başkanlar Çelik ve Özhaseki'ye yoğun ilgi gösterdi.

"GÖNLÜNÜZÜ, YÜREĞİNİZİ VE KAPILARI AÇTINIZ"
Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı'nın gösterilerinin ardından törenin açılış konuşmasını yapan Özvatan Belediye Başkanı Halit Demir, Büyükşehir Belediyesi'nin ilçeye olan katkılarına vurgu yaparak, "Değişen yasa ile şekil ve hizmet anlayışı da değişti. Büyükşehir Belediyesi büyük bir market ve biz de ilçe belediyesi olarak bu marketten istediğimizi alıyoruz. Büyükşehir Belediyesi sınırlarına dahil olduktan sonra gönlünüzü, yüreğinizi açtığınızı, kapıları açtığınızı şahsen bana ve Özvatanlılara gösterdiniz. İlk günden itibaren bizi can kulağıyla dinlediniz, sıkıntılarımız çözümü için söz verdiniz. Şimdi de bunların çözümü için uygulamaları hayata geçiriyorsunuz. Aradan geçen 1 yılda çok iş yapıldı, inşallah bundan sonra da bu hizmetlerin devam edeceğine yürekten inanıyorum" dedi.

"300 BİN NÜFUSA 250 MİLYON LİRALIK BÜTÇE"
Törende daha sonra kürsüye gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de yatırım bütçelerinin yarısını ilçelere ayırdıklarına dikkat çekerek, "Bu yılki yatırım bütçemiz toplam 500 milyon lira. Bunun yarısı yani tam 250 milyon lirasını ilçelerimize ayırdı. 1 milyon 300 bin nüfuslu Kayseri'de merkezde yaşayan 1 milyona 250 milyonluk yatırım yaparken ilçelerde yaşayan 300 bin nüfusa da 250 milyon liralık yatırım yapıyoruz. Bu da 1 yıl önce çıkan kanunun ne kadar yararlı olduğunu ve bizim ilçelere verdiğimiz önemi en güzel şekilde ortaya koyuyor" diye konuştu.

"OY VERMEYENE HİZMET YOK' ANLAYIŞI SON BULDU
İlçelere yatırım yaparken siyasi parti farkı gözetmek gibi ilkel bir yaklaşım göstermediklerine dikkat çeken Başkan Çelik, ilçelerden göçü önlemek için gayret sarfettiklerini belirterek, "Kayseri Büyükşehir Belediyesi olarak şehir merkezinde ne varsa ilçelerimizde ve onlara bağlı mahallelerde de aynısının olması için gayret sarfediyoruz. Herkesin, bulunduğu yerde yaşamını kolaylaştıracak temel hizmetleri almasını, ayrıca sosyal hayatına renk katacak tesis ve yatırımlara kavuşmasını hedefliyoruz. İstiyoruzki insanlar doğdukları yerde doysunlar ve şehirlere göç etmek zorunda kalmasınlar. Bunu yaparken de siyasi parti farkı gözetmek gibi ilkel bir yöntemden kesinlikle uzak duruyoruz. Türk siyasetinin kanayan yarası olan ve belediyemizde Haseki Başkanımla birlikte son bulan 'oy vermeyene hizmet yok' anlayışı ile değil, "halka hizmet, Hakka hizmet" anlayışı ile hareket ediyoruz. İmkanlarımız dahilinde aynı prensiple hizmete devam edeceğiz inşallah" dedi.

"HASEKİ BAŞKANA TEŞEKKÜR"
Konuşmasının son bölümünde de Başkan Özhaseki'ye teşekkür eden Başkan Çelik, Başkan Özhaseki'nin ilçelerde emeğinin çok olduğunu belirterek, "Bugün burada töreni Büyükşehir Belediyesi olarak biz düzenliyoruz ama temeli atılan bu tesis ve yatırımlar için Özvatan'a gelip ihtiyaçları tespit eden, plan ve projeleri yapan ve mali kaynağını programlayan Haseki Başkanım için de ayrı bir parantez açmak istiyorum. Haseki başkanım bize, itibarı yüksek, mali kaynakları güçlü, yatırıma endeksli bir belediye ile hizmete odaklanmış bir belediyecilik anlayışı bıraktı. Biz de bu anlayışla yolumuza devam ediyoruz. Bu vesile ile hem bu açıdan hem de ilçelerimize sağlamış olduğu katkılardan dolayı kendisine teşekkür ediyorum" diye sözlerini tamamladı.

"BAŞIM DİK AYRILDIM"
Başkan Çelik'ten sonra kürsüye gelen Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı ve AK Parti Milletvekili Adayı Mehmet Özhaseki de 21 yıl hizmet ettikten sonra başı dik olarak belediyeden ayrıldığını kaydederek, "Belediye başkanlığım döneminde elimden gelen tüm güçle şehrim için çalıştım. Bu bizim işimiz değil hesabı yapmadım. 21 yılın ardından da başım dik olarak ayrıldı, dualar alarak gittim. Siyasi kimliğinden dolayı kimseyi dışlamadım. Siyaset hizmet için yapılır. Böyle yaparsanız Allah da size yardım eder. İlçelerimiz az imkanlarla çok iş yapmak istiyor. Bu da ancak el birliği ile olur. Büyükşehir Belediyesi işte bu imkanı sağlıyor. Birlikte rahmet, ayrılıkta azap vardır. Bu birliktelik, böyle güzel yatırımlara vesile oluyor" dedi.

"BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NE TEŞEKKÜR"
Törende konuşan AK Parti Kayseri Milletvekilleri Yaşar Karayel ve İsmail Tamer de, gençliğe yapılan yatırımın önemine vurgu yaparak, Özvatan'a yapılacak bu güzel tesis için Büyükşehir Belediyesi'nin eski ve yeni başkanları Özhaseki ve Çelik'e teşekkür ettiler.

Konuşmaların ardından butona basılarak başta Kadın ve Gençlik Merkezi olmak üzere Mehmet Tunga Parkı, Şelale Parkı ve Meydan düzenleme çalışmalarının yapımına start verildi.

Yıl sonuna kadar tamamlanması planlanan bu çalışmalar için Büyükşehir Belediyesi yaklaşık 7 milyon liralık yatırım gerçekleştirecek.
Kaynak: İHA