Karabük'te Osb Çalışmaları

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özcan, Eskipazar Metal ve Metal Ürünleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi 1. etap çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Özcan, bir restoranda düzenlediği basın toplantısında, dün Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ı AK Parti Karabük Milletvekili Osman Kahveci, AK Parti Karabük İl Başkanı Timurçin Saylar, Eskipazar Belediye Başkanı Dursun Baş ve Karabük Organize Sanayi Müdürü Caner Özcan ile ziyaret ettiklerini söyledi.

İlk etap çalışmalarının, yaklaşık 4 milyon 600 bin metrekare gibi bir alanda yapılacağını belirten Özcan, şöyle konuştu:
"Burası hazine alanı. Kamulaştırma problemi olmayacak. Biz çalışmalarımız da hedef küçültmedik. Biz burada önemli bir hamle yapıyoruz. Kısa sürede bu çalışmanın resmiyet kazanacağını düşünüyorum. Karabük, ülkemiz ekonomisinde önemli bir yer alacak. Bölgemiz ülke ekonomisinde söz sahibi olacak. Filyos Limon Projesi ile kentimizde yapılması planlanan organize bölgesi daha büyük önem kazanacak. Türkiye'nin ve dünyanın her yerinden yatırımcı bekliyoruz. Yabancı heyetleri sürekli olarak kentimizde ağırlayacağız. Buradaki çalışmalarımız konusunda onları bilgilendireceğiz. Bu konu da organize olduk. Kısa süre içerisinde de burada çalışmaların başlayacağını düşünüyorum."
AK Parti Karabük İl Başkanı Timurçin Saylar ise Eskipazar'daki projeyle Karabük'ün önemli bir atılım yapacağını vurgulayarak, şunları kaydetti:
"Burada Karabük Demir Çelik Fabrikalarının iki katı büyüklüğünde bir alan var. 2 milyon metre karenin üzerinde talep var. Metal ve Metal Ürünleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ülkemizde yok. Her alanda var ama bu yok. Biz bunu ilk defa yapıyoruz. Artık organize sanayi bölgeleri önemli. Teşvikler konusunda da önemli. Karabük'ün geleceğini kurmak için çalışıyoruz. Karabük ve Eskipazar ekonomik anlamda çok gelişecek. Burası 22 milyon metrekareye çıkabilecek bir yer. Potansiyeli çok fazla. Karabük'ün geleceğini inşa etmek için tüm çabamız."
Kaynak: AA