Zonguldak'taki Heyelan

Zonguldak'ın Ereğli ilçesiyle Kandilli beldesi arasındaki karayolu, dün gece heyelan nedeniyle ulaşıma kapanmasının ardından yeniden açıldı.

Keşkek mevkisinde sağanak yüzünden zeminin gevşemesi sonucu karayoluna düşen toprak ve kaya parçaları, İl Özel İdaresine ait iş makineleriyle 1,5 saatlik çalışmanın ardından kaldırıldı.
Karayolu, yeniden ulaşıma açıldı.
Kandilli Belediye Başkanı Mustafa Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, heyelanın trafik yoğunluğunun az olduğu saatte meydana gelmesinin faciayı önlediğini söyledi.

Ekiplerin sabah saatlerinden itibaren güzergahı ulaşıma açabilmek için çaba gösterdiğini belirten Aydın, şunları kaydetti:
"Çok şükür, heyelan, trafiğin olduğu saate denk gelmedi, herhangi bir vatandaşımız zarar görmedi, buna da seviniyoruz. Olayı geceden bu yana takip ediyoruz. Özel İdarenin çabaları sonucu bugünkü çalışmalarla yolumuz açıldı. Beldemizde 4 bin nüfusun yanı sıra Türkiye Taşkömürü Kurumu da var. Yol güzergahında günlük bin kişi seyahat ediyor. Bu bölgenin yeniden bakıma alınmasını istiyoruz."
Kaynak: AA