Türkiye Bağımlılıklarla Mücadele Eğitim Programı

Sivas'ın Akıncılar ilçesinde, Türkiye Bağımlılıklarla Mücadele Eğitim Programı kapsamında, eğitimcilere madde bağımlılığı ile mücadele konusunda seminer verildi.

Yeşilay Sivas Şube Başkanı Bülent Akın, Akıncılar ilçesinde düzenlenen eğitim semineri sonrasında AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında protokol imzalandığını söyledi.

Protokol gereğince, Türkiye Bağımlılıklarla Mücadele Eğitim Programı kapsamında eğitimcilere, alanında uzman kişiler tarafından seminer verildiğini belirten Akın, "İl genelinde 100 öğretmene eğitim verildi.

Eğitim alan öğretmenlerimiz kendi okullarında ve başka okullarda seminer verdiler. Bu eğitimlerle Sivas'ta eğitim ve seminer verilmemiş okul kalmadı. Bu yönden Sivas çok şanslı. Bu eğitimlerimiz devam edecek" diye konuştu.

Akın, madde bağımlılığı ile mücadele konusunda Organize Sanayi Bölgesi'nde de eğitim programı ve seminer düzenlediklerini aktardı. Organize Sanayi Bölgesi'nde 50'den fazla işçi çalıştıran fabrikalarla temas halinde olduklarını dile getiren Akın, "Oralarda çalışan işçi kardeşlerimize seminerler veriyoruz. Bundaki amacımız o kardeşlerimizin sigarayı bırakarak hem temiz bir hava solumaları ve aldıkları maaşı sigaraya değil, aile bütçesine katkıda bulunmaları" ifadesini kullandı.
Kaynak: AA