Sağlıklı Yaşam İçin Koştular

"Beytepe'de 4 kilometre koş 4 kilometre yürü" etkinliği, yağışlı havaya rağmen öğrencilerle akademik personeli bir araya getirdi.

Hacettepe Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi ile Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından geleneksel olarak düzenlenen etkinlik, bu yıl, "Daha aktif kampüs için koşuyoruz ya da yürüyoruz" sloganıyla gerçekleştirildi.

Beytepe yerleşkesindeki Beytepe Stadı'ndan start alan, kampüs içinde 4 kilometre devam ederek yine statta son bulan etkinliğe yoğun katılım oldu. Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer'in de 4 kilometreyi koşarak tamamladığı organizasyona, öğrencilerin yanı sıra akademik personel de ilgi gösterdi.
Rektör Tuncer, sağlıklı bir yaşamın sürdürülmesi için fiziksel aktivitenin önemine dikkat çekilen etkinliğin açılış konuşmasında, üniversitenin bisiklet, yürüyüş ve koşu yolları ile Aktif Kampüs Projesi'ni hayata geçirmekte olduğunu söyledi.

Tuncer, bu proje ile üniversite personeli ve öğrencilerinin, hareketli bir yaşamla sağlığın korunmasının yanı sıra bu bilincin mezunlar aracılığıyla da tüm ülkeye yayılmasının hedeflendiğini dile getirdi.
Etkinlik sonunda koşu kategorisinde dereceye girenlere kupa verilirken, tüm katılımcılara tişört hediye edildi.
Kaynak: AA