İspanya'daki Terörle Mücadele Operasyonu

İspanya'nın doğusundaki Katalonya özerk yönetiminde cihat yanlısı terörist gruplara bağlı oldukları iddiasıyla yakalanan 11 kişiden sekizi bugün tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Madrid'deki Ulusal Mahkeme'ye bugün çıkarılanlardan üçünün şartlı serbest bırakılmalarına karar verildi.

Tutuklananlardan 17 yaşındaki bir erkeğin ise altı ay boyunca çocuk merkezinde tutulacağı belirtildi.
Basına verilen bilgilerde, güvenlik güçlerinin yürüttüğü soruşturmalarda, şüpheli 11 teröristin aralarında Katalonya özerk yönetim parlamentosu, bazı karakol ve jandarma binalarının da bulunduğu bölgedeki önemli yerlerin fotoğraflarını çektiklerinin tespit edildiği bildirildi.

Ayrıca, tutuklananların Katalonya'da bir kişiyi kaçırıp. fidye istedikten sonra bu kişinin boynunu keserek öldürmeyi planladıkları öne sürüldü. Bu kişilerin "Fraternidad İslamica" (İslam kardeşliği) adlı bir grup kurdukları, bir yandan DAEŞ'e katılmaları için yandaş bulmaya çalışırken, diğer yandan da "DAEŞ'in infaz tarzında adam öldürme planları hazırladıkları" iddia edildi. Grubun başındaki kişinin Sabadell kentinde yakalanan "Berber Ali" lakaplı biri olduğu bildirildi.

Operasyonda, Katalonya'da 13 ev ve işyerine yapılan aramalarda patlayıcı madde yapımında kullanılan bazı malzemeler, bir silah ve büyük bıçakların bulunduğu da bildirildi.

Kaynak: AA