Eskişehir'den Kısa Kısa

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından düzenlenen "Kültür ve Edebiyat Sohbetleri" kapsamında, şair Orhan Veli Kanık'ı ele alan bir panel düzenlendi.

Üniversiteden yapılan açıklamada, panelin yöneticiliğini, öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Soner Akpınar yaptı.
Panelde Orhan Veli Kanık'ın farklı dönemlerine ait şiirlerden örnekler sunulduğu ve şairin sanatçı kişiliği, toplumcu yönü, şiirindeki estetik kaygılar ve mizahi yön tartışıldığı kaydedildi.
- "Her Toka Bir Oda" projesine start verildi
Eskişehir Berberler ve Kuaförler Odası ve Eskişehir Genç İş Adamları Derneği (ESGİAD) işbirliğiyle başlatılan "Her Toka Bir Oda" projesi anlatıldı.
Dernekten yapılan açıklamada, proje kapsamında lösemi tedavisi gören çocukların tedavi şartlarının iyileştirilmesi amaçlanıyor.
Proje için yapılacak etkinlikler hakkında bilgi veren Kuaförler Odası Başkanı Fethi Özkara, "Amacımız lösemili çocuklarımızın tedavi sürecindeki zorlukları düşünerek ,onlarla empati kurarak, sosyal sorumluluk bilinci içinde, onların yaşadıkları bu zor süreçte yanlarında olduğumuzu göstermek ve daha çok insanın bu konuya duyarlılığını sağlayarak, maddi ve manevi fayda yaratmaktır" ifadelerini kullandı.
Proje ortağı olan ESGİAD Yönetim Kurulu adına konuşan Ayşegül Akıcı'da, başlatılan projede yer almaktan dernek adına son derece memnun olduklarını kaydetti.

- Firmaların karlılığı için altın kurallar anlatıldı
Eskişehir İl Kadın Girişimciler Kurulu tarafından düzenlenen seminerde işletmelerde başarının sağlanması ve karlılığın artması için izlenecek yollar anlatıldı.
Eskişehir Ticaret Odası (ETO) tarafından yapılan açıklamada, ETO Meclis Toplantı Salonu'nda "İşletmelerde Büyüme ve Karlılığın 6 Adımı" semineri düzenlendi
Eskişehir İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Hüsniye Tali, bir işletmenin faaliyete geçmesi kadar sürdürülebilir olmasının da gerekli olduğunu belirterek, girişimcilerin açtıkları iş yerlerinin büyümesi ve gelişmesinin şehrimiz ve ülkemiz ekonomisi için önem taşıdığını ifade etti.

Tali, Eskişehir'de kadın girişimciliğini desteklemek için projeler ve seminerler düzenlenmeye devam edeceklerini kaydetti.

Kaynak: AA