Kütahya'da 'Gönül Elçileri Projesi'

CumhurbaşŸkanı Recep Tayyip ErdoğŸan'ın eşŸi Emine ErdoğŸan tarafından başŸlatılan ve Türkiye'nin 81 ilinde "Gönül Elçileri Projesi" kapsamında, Kütahya'da fidan dikimi gerçekleşŸtirildi.

Kütahya-EskişŸehir karayolunun 22. kilometresinde bulunan Porsuk Barajı AğŸaçlandırma Sahasında gerçekleşŸtirilen fidan fidan dikimine katılan Vali şžerif Yılmaz, burada yaptığŸı konuşŸmada, ülkemizin yeşŸillenmesinde, doğŸanın korunmasında emeğŸi geçen, destek veren herkese teşŸekkür ettiğŸini söyledi.

Kütahya'nın yüzde 53'ünün ormanlarla kaplı olduğŸunu hatırlatan Yılmaz, şŸunları kaydetti:
"Bu ağŸaçlandırma çalışŸmalarının hız kesmeden devam etmesi takdire şŸayan bir çalışŸmadır. Bütün orman teşŸkilatımızı canı gönülden tebrik ediyorum. Daha yeşŸillendirmemiz gereken başŸka alanlarımız da vardır. Atıl boşŸ kalan mera dışŸında ki alanlarında boşŸ kalmaması, buralarında yeşŸillenmesi, mevcut ormanlarında rehabilite edilip daha verimli orman haline dönüşŸtürülmesi en büyük amacımız, hedefimizdir. Bu yıl ki programın bir özelliğŸi, sayın CumhurbaşŸkanımız Recep Tayyip ErdoğŸan'ın eşŸi Emine ErdoğŸan tarafından yürütülmekte olan gönül elçileri programı kapsamında bu fidan dikimlerinin gerçekleşŸmesi oldu. Gönül Elçileri Programı, bakıma muhtaç, kimsesiz yetimlerin, yavrularımızın sahiplenilmesi amacıyla, gönül veren, buna destek veren ailelerimizin çocukları alıp, yanlarında yetişŸtirip, bu ülkeye hayırlı bir evlat olarak yetişŸtirmek için sarf edilen çalışŸmadır."
Yılmaz, bu proje kapsamında ilde koruyucu aile sayısı da 6'dan 27'ye yükseldiğŸini sözlerine ekledi.
Fidan dikim programına, Vali Yılmaz'ın eşŸi Hilal Yılmaz, Hava Er EğŸitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade TuğŸgeneral Celal BaşŸoğŸlu, Kütahya Orman Bölge Müdürü İbrahim Ergüven, daire müdürleri ve davetliler katıldı.

 
Kaynak: AA