İğdır'da On Kişiye Hapis Cezası Verildi

Iğdır Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, yargılanan 10 kişiye "örgüt üyesi olmak" ve "kamu malına zarar vermek" suçlamasıyla hapis cezası verildi.


Iğdır’da, 2012 yılında KCK adı altında tutuklandıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan aralarında Azadiya Welat Gazetesi çalışanı Ufuk Demir’in de bulunduğu 6 kişi hakkında “örgüt üyeliği” gerekçesiyle ceza verildi.

Iğdır Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün sabah saatlerinde görülen dava sonucunda Ufuk Demir, Hikmet Çark, Orhan Abay, Melek Aras, Cihat Şık ve Zahide Parim’e, örgüt üyeliği suçundan 7 yıl 6’şar ay hapis cezası verilirken, aynı davada İsmet Megü adlı kişi de serbest bırakıldı

İkinci duruşma yine Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

22 Eylül 2014 tarihinde Iğdır merkezdeki Mevlana İlkokulu’na molotof kokteyli atarak yakmak iddiasıyla tutuklanarak cezaevine gönderilen zanlıların duruşması yapıldı. Tutuklular, Erzurum H Tipi Cezaevi’nde bulundukları için telekonferans yöntemiyle duruşmaya katıldı.

Mahkeme, dava sonucunda Yavuz Çakmak, Serkan Çakmak ve Mizgin Sevinç’e, örgüt üyeliği gerekçe gösterilerek 6 yıl 3’er ay hapis cezası verirken, İlyas Soysal’a örgüt üyeliğinin yanı sıra kamu malına zarar vermek suçundan toplam 7 yıl 9 ay hapis cezası verdi. Aynı davadan tutuksuz yargılanan Hasan Koçuk, Volkan Demir ve Savaş Özcan da beraat etti.
Kaynak: İHA